Eldőlt! Messi jövőjéről beszélt az elnök

Kiderült, honnan vonul vissza Iniesta.

Hosszú hetek óta aggódva figyelik a Barca-szurkolók a Lionel Messi jövőjét firtató híreket, hiszen a levegőben lóg a lehetősége annak, hogy az argentin világklasszis nem írja alá szerződéshosszabbítását. Pontosabban, a levegőben lógott.

A katalán Sport internetes oldalán ugyanis a gránátvörös-kékek elnöke, Josep Maria Bartomeu mindenkit megnyugtatott, Messi már aláírta új szerződését, hamarosan pedig ezt fotóval is bizonyítják.

Ezt olvastad már?
Storck: Edzőként ennél többet nem lehet elérni

– Mindenben megegyeztünk vele, már az aláírás is megtörtént – kezdte az elnök a spanyol újságban. – Három szerződést is kötöttünk vele, egyet a Messi Alapítvánnyal, amit az alapítvány elnöke és a támadó testvére írt alá. Az arculatátviteli szerződésben is megegyeztünk, amiben az édesapja az illetékes, valamint természetesen a munkaszerződésére is rákerült a szignó.

Az aláírás már megtörtént, a hivatalos bejelentésre még várni kell Fotó: Europress/AFP

– Amint Messi visszaérkezik hozzánk, a hivatalos protokolláris részét is megejtjük a hosszabbításnak és képpel is alátámasztjuk a közös folytatást. Az új szerződés már június 30-tól érvénybe lépett, éppen az esküvője napján. Hogy miért nem került sor még a hivatalos eseményre? Nagyon nehéz közös időpontot találni, gyorsan elrepült ez a két hónap. Június 30-án volt az esküvője, aztán már indult is a Japán túrára, ezután Szuperkupa, majd pedig elkezdődött a bajnokság, és Monacóba is el kellett utaznia. Szeptember hatodikán vagy hetedikén érkezik vissza hozzánk, kilencedikén pedig már meccset játszik. Nehéz összeegyeztetni a naptárunkat, de találni fogunk időpontot a protokoll eseményre. Talán egy hónapon belül, de megnyugtatom az embereket, egyáltalán nem kell már aggódniuk.

Bartomeu kitért Iniesta szerződésére is, amiről elmondta, hogy folyamatban van a megújítása, szóban már megegyeztek és a Barcából fog visszavonulni a középpályás.