Nemzetközi foci

Ronaldóék nehéz mérkőzésre számítanak Dzsudzsákék ellen

Fináléba illő párharcra készülnek a portugálok.

A magyar válogatottal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő Portugália csütörtök este Cristiano Ronaldo vezetésével 5-1-re legyőzte a Feröer-szigeteket. A portugáloknak vasárnap már a Groupama Arénában lesz jelenésük, a Real Madrid klasszisa így nyilatkozott a találkozó előtti esélyekről.

– Következő ellenfélként a magyarokkal találkozunk, de még játszunk Andorrával és Svájccal is. Mérkőzésről mérkőzésre kell koncentrálnunk. Nehéz találkozóra számítok a magyarok ellen, ugyanakkor a csapatunknak újabb nagy lökést adott a Feröer elleni győzelem, így magabiztosan várjuk az újabb erőpróbát.

Ronaldo kemény összecsapásra számít vasárnap Fotó: Getty Images

A Manchester City ásza, Bernardo Silva így látja a mieink elleni esélyeket.

– Tudjuk, hogy egy kimondottan bonyolult ellenféllel nézünk szembe vasárnap – kezdte a 23 éves játékos. –
Odahaza már legyőztük őket, de tavaly nyáron, az Európa-bajnokságon ikszeltünk velük. Hogy beillik-e egy finálénak a vasárnapi selejtező? Igen, mindenképpen, hiszen három ponttal vagyunk lemaradva Svájc mögött, ezért minden győzelemre óriási szükségünk van. A magyar csapat fizikálisan nagyon erős, biztos, hogy meggyűlik majd velük a bajunk, de ha azt az arcunkat mutatjuk, mint legutóbb Feröer ellen, győzhetünk.

Ezt olvastad már?
TOP10: ők a nyári átigazolási időszak legnagyobb vesztesei

A Southampton 26 éves jobbszélsője, Cédric Soares sem számít könnyű kilencven percre a Groupama Arénában.

– Nehéz mérkőzésre számítok vasárnap, hiszen kiváló játékosok alkotják a magyar keretet, ráadásul saját szurkolóik előtt lépnek majd pályára. Ugyanakkor ha sikerül a legmagasabb szinten játszanunk ellenük is, akkor mi nyerünk – mondta Soares.

Olvasói sztorik