Nemzetközi foci

TOP10: ők a nyári átigazolási időszak legnagyobb vesztesei

Hiába érdeklődtek irántuk, végül nem tudtak klubot váltani.

Leginkább Kylian Mbappé és Neymar átigazolási szenzációjától volt hangos a sportsajtó idén nyáron, de rajtuk kívül is akadtak bőven érdekes klubváltások. Ugyanakkor voltak olyanok is, akik iránt élénken érdeklődtek a legjelentősebb csapatok, végül mégsem sikerült váltaniuk a csütörtöki határidőig.

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Talán már sosem tudjuk meg, komolyan gondolta-e, hogy távozni akar a Real Madridtól, sőt egész Spanyolországból az adócsalás miatt indult eljárás miatt, ami továbbra is tart.

A Manchester United és a PSG is érdeklődött iránta, és bár a neve, az ismertsége, az eredményei miatt ő áll a lista élén, mégsem tekinthető az átigazolási időszak vesztesének, hiszen azért a továbbiakban sem lesz olyan rossz dolga a Realban…

Ronaldót nem engedték el a spanyol fővárosból Fotó: Getty Images

2. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)

Ousmane Dembélének sikerült, ami Aubameyangnak nem… Ezúttal is élénken érdeklődött iránta a Chelsea, a PSG és az AC Milan, a német klub vezetői megmakacsolták magukat, és nem engedték, hogy szintet lépjen.

3. Alexis Sánchez (Arsenal)

Talán a leghihetetlenebb történet az övé, hiszen az első naptól kezdve hangoztatta távozási szándékát. A Manchester City, a Bayern München és a PSG is bejelentkezett érte. Az Arsenal több kulcsemberét – legutóbb például Alex Oxlade-Chamberlaint – eladta, a chileit viszont nem, így egy év múlva akár szabadon válthat.

4. Antoine Griezmann (Atlético Madrid)

A Manchester United, a Real Madrid és a Barcelona is érdeklődött iránta, mégsem hagyta el csapatát, amikor kiderült, a FIFA-büntetés miatt nem igazolhatnak senkit.

5. Marco Verratti (PSG)

Marco Verratti sokáig makacsul hangoztatta, hogy mindenképpen az FC Barcelonába akar igazolni. Nem engedték, és végül nagyon jól járt, hiszen Neymar és Mbappé megszerzésével a párizsiak rendkívül erősek lettek, a katalánok pedig egyre kevésbé tűnnek acélosnak.

Verratti (középen) távozni akart, de jól járt, hogy végül maradnia kellett Fotó: Getty Images

6. Fabinho (Monaco)

A remek Bajnokok Ligája-szereplés után valósággal szétkapkodták a Monacót, de Fabinho mindenképpen csalódott lehet, hiszen a PSG, az Atlético Madrid és a Manchester United is szerette volna a soraiban tudni, végül mégis maradnia kellett.

7. Riyad Mahrez (Leicester City)

A tavaly tavaszi bajnoki cím egyik főszereplője sem titkolja egy ideje, hogy távozni szeretne, az AS Roma, az Arsenal, a Chelsea és az FC Barcelona is örömmel szerződtette volna, de nem jött össze.

Ezt olvastad már?
Cristiano Ronaldo újabb két rekordja

8. Ross Barkley (Everton)

Állítólag nagyon közel állt ahhoz, hogy a Chelsea-ben folytassa a középpályás, ráadásul a Tottenham Hotspur figyelmét is felkeltette.

A SkySports beszámolója szerint csütörtökön a Chelsea és az Everton 30 millió fontos vételárban megegyezett egymással, a 23 éves angol válogatott támadó középpályás azonban a londoni orvosi vizsgálaton, az utolsó pillanatban meggondolta magát, senki nem tudja, miért…

9. Virgil van Dijk (Southampton)

Világos volt, hogy váltani akar, a Liverpool, a Manchester City és a Juventus le is csapott volna a lehetőségre, ám az utolsó lépés elmaradt.

10. Thomas Lemar (Monaco)

Előbb az Arsenal, később a Liverpool tett érte komoly ajánlatot – sőt az FC Barcelona is kereste a játékost –, de a Monaco mindegyiket visszautasította.

Olvasói sztorik