Nemzetközi foci

A Barcelona edzője csatát nyert házon belül

Ez is ritka: a szakvezető akarata teljesült a vezetőség terveivel szemben.

Az FC Barcelona vezetői bosszúsak, ugyanis több játékost is el akartak adni a nyári átigazolási időszak legvégén, de nem jártak sikerrel.

A Marca cikke szerint Ernesto Valverde vezetőedző kimondottan kérte, hogy André Gomes, Arda Turan, Rafinha és Munir El Haddadi ne távozzon – utóbbit kölcsönbe ment az Alavéshez.

Az egyetlen siker ilyen szempontból az volt, hogy Douglast kölcsönadták a Benficának egy idényre.

Ezt olvastad már?
Magyar játékos a portugál élvonalban?! Igen!

A 24 éves André Gomes tavaly nyáron Valenciaból érkezett 35 millió euróért, további 20 millió eurós bónuszokkal. A portugál válogatott játékos 47 alkalommal szerepelt az előző szezonban, de csak 17 bajnoki meccsen volt kezdő.

A török Arda Turant 2015-ben az Atlético Madridtól vették meg, azóta 53 mérkőzésen 19 gólja van a középpályásnak.

A vezetőedző kérésére nem passzoltak el négy játékost a katalánok Fotó: Europress/AFP

A 24 éves Rafinhának 2015-ben elszakadt a térdszalagja, de a legutóbbi idényben már 28 meccs jutott neki, ezeken hétszer volt eredményes.

Munir az előző szezonban a Valenciában futballozott kölcsönben, hétszer talált be 35 bajnokin. Előzőleg három évet töltött a katalán klub első csapatában, de peremember volt, és az új évadban sem őt ünneplik majd a Nou Campban, ugyanis péntek este hivatalossá vált az újabb kölcsönadása. A támadó ezúttal a Deportivo Alavést erősíti.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik