Nemzetközi foci

„Tökéletes meccsen vagyunk túl” ‒ értékelések a Vidi sikere után

Marko Nikolic szerint igazi harcosok voltak a pályán.

Az Európa Liga selejtezőjének negyedik fordulójába jutott a Videoton FC, mivel az idegenbeli 2-1-es vereséget követően a csütörtöki visszavágón 1-0-ra legyőzte a francia Girondins Bordeaux csapatát Felcsúton.

A székesfehérváriak vezetőedzője aklub honlapján úgy értékelt, megérdemelte a győzelmet és a továbbjutást csapata, főleg a hazai találkozó alapján.

‒ Úgy érzem, hogy az elejétől kontrollálni tudtuk a találkozót. Ha sikerül értékesíteni a helyzeteinket, még hamarabb befejezhettük volna a párharcot, de így is jár a gratuláció a csapatnak, végig küzdöttek, igazi harcosok voltak ma a pályán! De nem csak harcoltak, fociztak is, taktikailag egy tökéletes meccsen vagyunk túl ‒ nyilatkozta Marko Nikolic, aki megköszönte a segítséget és a biztatást a szurkolóknak.

Ezekiel Henty és Igor Lewczuk Fotó: MTI

‒ Taktikusan, fegyelmezetten, szenvedélyesen játszottunk, mindig ilyen Vidit szeretnék látni! Szerintem nem csak nekünk, hanem az egész magyar labdarúgásnak nagy eredmény az, hogy továbbjutottunk a Girondins ellen. Gyűjtögetjük tovább a koefficiens-pontokat, hasonló hozzáállással megyünk tovább a rájátszásba. Most van egy kis időnk ünnepelni, de nem sok, hiszen pénteken is edzés vár a játékosokra, aztán következik a Mezőkövesd elleni találkozó, emellett persze várjuk, hogy kit kapunk majd a pénteki sorsoláson – fogalmazott a szerb szakvezető.

És ezt olvasta már?

Európa Liga: az AC Milan is a Videoton lehetséges ellenfelei között

A győztes gólt szerző Stopira ismét hangsúlyozta, hogy ez volt élete egyik legfontosabb mérkőzése.

‒ Mindent megtettünk a győzelemért, keményen dolgoztunk, és ami tegnap még csak álom volt, mára valósággá vált. Megfelelően felkészültünk, és sikerült is azt játszanunk, amire készültünk, ennek köszönhető a győzelem. Hittem abban, hogy meglehet a továbbjutás, az lényegtelen volt, hogy az én gólommal, vagy sem. Sokkal könnyebb, amikor a pályán mindenki teszi, amit tennie kell. A mai igazi csapatmunka volt, ez a fő erősségünk. Mindenki láthatta, milyen egységet alkottunk. Ezt az utat kell folytatnunk, hinnünk kell magunkban ‒ nyilatkozta.

Szolnoki Roland és Alexandre Mendy Fotó: MTI

A zöld-foki szigeteki légiós szerint az a legfontosabb, hogy ott vannak a rájátszásban, nem számít, ki lesz az ellenfelük.

‒ Nekünk játszanunk kell, hiszen a célunk a csoportkör. Ez az álmunk, és azért fogunk dolgozni, hogy elérjük ‒ tette hozzá.

A franciák vezetőedzője, Jocelyn Gouvernnec nem tagadta, hogy óriási csalódás számukra az eredmény, hiszen rengeteget készültek az Európa Ligára, mégsem sikerült továbbjutniuk.

‒ Tudtuk, hogy a selejtezők is nehezek lesznek, és hogy ezen a szinten már nincs könnyű meccs, a Videoton FC intenzív játéka mégis meglepett. Az első félidőben kihagytunk néhány helyzetet, illetőleg a kései gól miatt nem tudtunk a második játékrészre védekezően felállni. Costil jól védett, de a csapat többi része nem tudta megmutatni azt, amit múlt héten igen, így kiestünk ‒ magyarázta.

Olvasói sztorik