Nemzetközi foci

Európa Liga: az AC Milan is a Videoton lehetséges ellenfelei között

Magyaros csapattal is találkozhatnak a fehérváriak. Szavazás!

A Videoton csütörtökön 1-0-ra legyőzte a francia Girondins Bordeaux csapatát az Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának felcsúti visszavágóján, így 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal továbbjutott.

Az utolsó kör sorsolására pénteken 13 órától kerül sor az UEFA svájci székházában. A magyar csapat nem lesz kiemelt ‒ írja a vidi.hu. Íme, a lehetséges ellenfelek listája, amely szűkülhet a sorsolás előtt:

Csoportkörös lesz-e a Videoton az Európa Ligában?

Igen, újabb bravúrt mutat be és felkerül a főtáblára!: 754
Nem, a selejtező negyedik fordulójában búcsúzik!: 305

Zenit (orosz), Dinamo Kijev (ukrán), Ajax (holland), Athletic Bilbao (spanyol), Fenerbahce (török), AC Milan (olasz), Viktoria Plzen (cseh), Red Bull Salzburg (osztrák), FC Bruges (belga), Braga (portugál), PAOK (görög), Ludogorec (bolgár), FK Krasznodar (orosz), BATE Boriszov (fehérorosz), Everton (angol), Legia Warszawa (lengyel), Olympique Marseille (francia), Dinamo Zagreb (horvát), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Austria Wien (osztrák), Midtjylland (dán), Partizan Beograd (szerb).

Kádár Tamás, Nagy Dominik vagy Korcsmár Zsolt személyében magyar ellenfele is lehet a Videotonnak, amennyiben az ukrán Dinamo Kijevet, a varsói Legiát vagy a dán Midtjyllandot kapja, de Felcsútra látogathat az AC Milan, vagy az Everton is.

Alaposan megünnepelték kedvenceiket a fehérvári szurkolók Fotó: MTI

A csoportkörnek már biztosan tagja 16 kiemelt együttes ‒ köztük például az Arsenal és a Hertha BSC is ‒, hozzájuk csatlakozik a 22 selejtezőpárharc továbbjutója és a tíz BL-selejtező párharc vesztese, így alakul ki a 48-as mezőny, amelyet 12 darab négyes csoportra osztanak.

Olvasói sztorik