Nemzetközi foci

„A labdarúgás túlzásokba esik” ‒ Neymar átigazolásának nemzetközi sajtóvisszhangja

Megosztotta Európát a brazil csatár klubváltása.

A nemzetközi sajtó nagy terjedelemben foglalkozik Neymar átigazolásával: a brazil futballistáért világcsúcsot jelentő 222 millió eurót fizetett a Paris Saint-Germain az FC Barcelonának.

Spanyolország:

Sport: „A sohaviszontnemlátásra, Neymar!”

El País: „Tavaly nyáron az egész futballtársadalom tátott szájjal bámult, amikor a Manchester United kilenc számjegyű összeget írt egy csekkre Paul Pogba szerződtetésekor. A 105 millió, amennyibe a francia játékos került, csak egy viccnek tűnik Neymar 222 milliójához képest.”

Mundo Deportivo: „Vége a nyári szappanoperának: Neymar fizet és távozik.”

Ezt olvastad már?
Most már Mbappénak sürgős a klubváltás! Üzent a csapatnak, ahova menni szeretne
Százmilliót rögtön elkölthet a Barca a Neymar-pénzből! Róla van szó!

El Mundo: „Egy értelmetlen rekord.”

Marca: „Négy év Messi árnyékában: a Barca elvesztette az argentin utódját. A brazil Párizsban szólót táncolhat.”

As: „Neymar feldühítette a vezetőket és a szurkolókat, két hétig végigszenvedtek egy szappanoperát, amely tegnap véget ért.”

Olaszország:

Neymar divatot teremt Fotó: Getty Images

La Gazzetta dello Sport: „Neymar, a rémes bevásárlás, ami mély sebeket ejt a fair play-en.”

La Repubblica: „Most majd minden sokkal többe kerül. Miután a PSG ‒ pontosabban mondva: Katar ‒ 222 milliót fizetett, emelkedni fognak az árak.”

Nagy-Britannia:

The Telegraph: „Régóta ismert, hogy Neymar jól tudja kezelni azt a nyomást, amikor elhagy egy csapatot. Megszabadulva Lionel Messi árnyékától, megkapta az esélyt, hogy csillogjon.”

BBC: „Huszonöt évesen és nem sokkal egy világbajnokság előtt Neymar a legjobb időpontban váltott, hogy ismét rá irányuljon a figyelem.”

The Guardian: „Neymar most végre a középpontban lehet és vezethet egy csapatot. Ott játszhat és úgy, ahogy akar, s a többiek majd alkalmazkodnak hozzá. Ha Barcelonában marad, soha nem kapja meg az Aranylabdát. A Parc de Princes-ben övé lesz a siker, a PSG az ő csapata lesz.”

Mirror: „Az irreálisan magas összeget, amelyet a Barcelona Neymarért kapott, nehéz értelmezni. Egy ápolónő átlagban 23 350 fontot keres évente. Neymar áráért 8522 nővért lehetne foglalkoztatni 12 hónapon keresztül.”

Franciaország:

Le Figaro: „A labdarúgás túlzásokba esik. Korunk félisteneket csinál a futballistákból. Valóban szükség van ennyi pénzre a szórakoztatáshoz, emberek?”

L’Équipe: „Egy király Párizsban. Ez az átigazolás minden határt elsöpört, a PSG-ből világmárkát csinált és a francia bajnokságot a fénybe emelte.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik