Nemzetközi foci

Ki lesz Neymar utódja? Akcióban a Barca

Hihetetlenül sok név vetődött fel az elmúlt hetekben.

Most már hivatalos, hogy vége az MSN-korszaknak Barcelonában, ugyanis Neymar Párizsba igazol. Nem vitás, hogy a spanyol együttesnek minőségi futballistát kell igazolnia, és a brazil ászért érkező hatalmas összegből – a hírek szerint 222 millió euró a kivásárlási ára – futja is az új fiú(k)ra.

A kérdés az: ki lesz Neymar utódja?

Az utóbbi hetekben, hónapokban számos találgatás látott napvilágot, csokorba szedtük, kik jöhetnek szóba.

Az első számú kiszemelt alighanem Philippe Coutinho. A Liverpool zseniális karmesterének érkezését a múlt héten tényként közölte a RAC1 katalán rádió 80 milliós transzferdíj mellett, aztán kiderült, nem eszik ilyen forrón a kását…

A brazil válogatott Paulinhót szívesen látnák a katalánok, ám kínai klubja, a Kuangcsou Evergrande nem igazán akarja eladni.

Többször szóba került Paulo Dybala is, ám a Juventus argentin klasszisa lépten-nyomon azt hangoztatja, hogy nagyszerűen érzi magát Torinóban.

Annyi az MSN-nek: ki jön Neymar helyére? Fotó: Europress

Kevés olyan csapat van a világon, amely ne akarná megszerezni Ousmane Dembélét, a Dortmund ifjú támadóját – természetesen köztük van az FCB is.A hírek szerint erősen „nyomul” a francia játékosra a Real Madrid is.

A múlt héten írtuk meg, hogy óriási fricskára készül a Barcelona, amely a hírek szerint egyáltalán nem törődött bele abba, hogy ősi riválisa, a Real Madrid szerezze meg a francia csodagyereket. Kylian Mbappé ára az egekbe emelkedett, a BL-győztes 180 millió eurót fizetne érte a Monacónak, ezzel az árral a Barcának is számolnia kellene.

A spanyol sajtó bedobta Carlos Vela nevét is, ám meglepő lenne, ha Messi és Suárez mellett a Real Sociedad mexikói csatára kapna helyet.

A múlt hétvége bombája volt, hogy a Marca információi szerint Barcelonában komolyan felvetődött, hogy Antoine Griezmann-nal pótolják Neymart. A francia csatár nem lenne olcsó, százmillió euró a kivásárlási ára az Atlético Madridnál.

A Don Balón azt írta, a Barcelonánál abban az esetben sem esnek kétségbe, ha Coutinho marad Angliában, hiszen egy másik klasszist is célkeresztbe vettek. A lap úgy tudja, hogy B-tervként a Real Madrid korábbi ászát, Mesut Özilt akarja a katalán együttes.

Olvasói sztorik