Nemzetközi foci

Orbán Viktor is elmondta véleményét a csúfos andorrai vereségről

A miniszterelnök bízik az MLSZ bölcs döntésében, Tállai András szerint már a meccs után le kellett volna mondania Storcknak.

A Puskás Akadémia alapítója és Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is megszólalta a magyar válogatottal kapcsolatban, amely múlt hét pénteken szégyenszemre 1-0-ra kikapott Andorrától vb-selejtezőn. A miniszterelnök az atv.hu-nak elmondta, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőinek kell megtalálnia a megoldást arra a helyzetre, ami a nem várt vereség után kialakult, majd azt is megkérdezték tőle, hogy szerinte távoznia kell-e Bernd Storck szövetségi kapitánynak a csapat éléről.

– Az MLSZ élén olyan emberek ülnek, akik a futballvilágon kívül is komoly vezetői tapasztalatokkal rendelkeznek. Az a vezérkar van az MLSZ-ben, amelyik a hollandoktól elszenvedett megsemmisítő, 8-1-es vereség után is képes volt megtalálni a helyes utat. Most mindannyian abban bízhatunk, hogy Csányi Sándor elnök úr és csapata kellő mérlegelés után bölcs döntést hoz. Ebben van minden reményünk – nyilatkozta az atv.hu-nak Orbán Viktor.

A Mezőkövesd Zsóry FC elnöke, Tállai András azonban más véleményt képvisel. A parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes szerint Bernd Storck szövetségi kapitánynak már rögtön a lefújást követően le kellett volna mondania.

– Kilencven perc volt, de ez több minden jelez. A magyar labdarúgás nem jó irányban halad, legalábbis a válogatott – mondta Tállai.

Olvasói sztorik