Nemzetközi foci

Merre tovább, Diego Costa? Öt topcsapat azonnal vinné

A spanyol dúskál az ajánlatokban.

Kapcsolódó cikkek

Korábban beszámoltunk arról, hogy Diego Costa, a Chelsea klassziscsatára a Spanyolország – Kolumbia barátságos válogatott mérkőzés után elárulta az újságíróknak, hogy Antonio Conte menedzser a következő szezonban nem számít a játékára. A 2016/17-es idényben 22 gólig és 8 gólpasszig jutó 28 éves támadót sokkolta a hír és rettentően kiakadt.

A Mirror ennek kapcsán öt forgatókönyvet vázolt fel, mint Costa következő lehetséges célállomása.

1. a Kínai Szuperliga

Diego Costát már télen gyakorta szóba hozták az ázsiai országgal, és nagyon könnyen elképzelhető, hogy nyáron a spanyol lesz a következő csúcsgázsis nagynév a Szuperligában. A játékos jóbarátja,
Oscar már néhány héttel ezelőtt elárulta: nagyon örülne Costa ázsiai érkezésének.

2. Atlético Madrid

A madridiakat 2014-ben hagyta el Diego Costa a Chelsea kedvéért, az Atléti színeiben 135 találkozón 65 gólig jutott. A madridi hazatérést nehézzé teszi, hogy a klub 2018 januárjáig nem igazolhat új játékost. Az persze ettől függetlenül előfordulhat, hogy Costa szóban megegyezik korábbi csapatával, de tétmérkőzésen csak január után lép majd pályára.

3. Manchester United

A Mirror szerint az öt közül a manchesteri lehetőség a legvalószínűtlenebb végállomás Costa karrierjében – de azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a vörös ördögök támadót keresnek. Az egyre biztosabbnak tűnik, hogy Griezmann mellett Morata sem érkezik nyáron az Old Traffordra, az pedig tény, hogy Mourinho és Diego Costa a Chelsea-nál már dolgozott együtt…

4. PSG

A francia klubnak pénzügyi akadályt biztos nem szabhat a spanyol megszerzése, és mivel Aubameyanggal, illetve a Dortmunddal egyelőre nem tudnak dűlőre jutni, könnyen elképzelhető, hogy Costa előtérbe kerül. A mögöttünk hagyott szezonban a Monaco letaszította a párizsiakat a trónról, vajon a 2017-2018-as idényben már a rutinos spanyollal törnek trónfosztásra?

5. Inter Milan

A kínai „hatalomátvétel” óta a milánóiaknál nem titkolt cél, hogy ismét fel tudják venni a harcot az olasz élvonalban a Juventusszal. Az Inter ezentúl újra meghatározó és nagycsapat szeretne lenni Európában, ezért nyáron komoly erősítésekre készülnek. Az Internek nagynevek és gólok kellenek, Costa pedig csapatot keres… Vajon Milánóba költözik a spanyol?

Olvasói sztorik