Nemzetközi foci

Balhé Chelsea-nél! Conte a jövőben nem számít Diego Costára

Diego Costa, a Chelsea klassziscsatára a Spanyolország-Kolumbia barátságos válogatott mérkőzés után elárulta az újságíróknak, hogy Antonio Conte menedzser a következő szezonban nem számít a játékára. A 2016/17-es idényben 22 gólig és 8 gólpasszig jutó 28 éves támadót sokkolta a hír és rettentően kiakadt.

– Kaptam egy üzenetet a mobilomra Contétól, amiben azt írta, nem számít rám a következő szezonban. Azért lehet, mert valami rosszat csinálhattam az előző idényben, de ez szégyen, és továbbítottam is az üzenetet a Chelsea vezetőinek, hogy eldöntsék, mi legyen. Az egyértelmű, hogy a menedzser nem számít rám és nem akarja, hogy a csapatában legyek. A piacra kerültem, új csapatot keresek. Ha a tréner nem számol velem, távoznom kell – mesélte felháborodva Costa, aki szívesen visszatérne korábbi klubjához, az Atlético Madridhoz, de a FIFA-büntetés miatt a madridi csapat 2018-ig nem regisztrálhat új játékost.

– Jó lenne visszatérni, de még át kell gondolnom mindent. Jövőre lesz egy világbajnokság, ezért folyamatosan játszanom kell. Négy-öt hónap futball nélkül nehéz, de az emberek tudják, mennyire szeretem az Atléticót, imádom a várost és a korábbi társaimat – nyilatkozta a balhés csatár.

Diego Costa piaci értékét 50 millió euróra becsülik, és a korábbi hírek szerint a kínai szuperligában szereplő Tiencsin Csüancsien és élénken érdeklődikiránta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik