Nemzetközi foci

Menesztették Tuchelt Dortmundból – hivatalos

Idő előtt távozott a vezetőedző.

Frissítve: Thomas Tuchel hivatalos Twitter-csatornáján jelentette be, hogy távozik a Dortmund kispadjáról.

Nem sokkal később a klub is reagált, s megerősítette, hogy megköszönték Tuchel munkáját.


Korábban írtuk:

Noha 2018 nyaráig szerződés köti Dortmundba Thomas Tuchelt, egybehangzó német források szerint napokon belül elköszön együttesétől. Mindez annak fényében meglepő, hogy csapatával megnyerte a Német Kupát, s kiharcolta a Bajnokok Ligája-indulást is.

A hírek szerint megromlott a viszonya az ügyvezető Hans-Joachim Watzkéval, aki évről évre eladja csapata legjobb játékosait. Múlt nyáron annak ellenére adta el Henrih Mhitarjant a Manchester Unitednek, Ilkay Gündogan pedig a Manchester Citynek, hogy megígérte Tuchelnek, hogy nem teszi. Ráadásul Mats Hummels is a nagy rivális Bayernhez szerződött, érkező oldalon viszont nem kapta meg azokat a játékosokat, akiket szerezett volna. Idén nyáron pedig várhatóan Pierre-Emerick Aubameyang is búcsút int a sárga-feketéknek.

A pletykák már meg is indultak az új vezetőedző kilétéről, eddig az alábbi trénerek neve merült fel lehetséges érkezőként: Julian Nagelsmann (Hoffenheim), Peter Stöger (Köln), Lucien Favre (Nice), Peter Bosz (Ajax) és Niko Kovac (Frankfurt).

A német források Tuchel következő állomáshelyét is tudni vélik: a Bayer Leverkusen kispadját foglalhatja el.

Olvasói sztorik