Nemzetközi foci

Egy éve visszautasította a Barcelonát, most már magát ajánlja a Dortmund csodatinije

Ousmane Dembélét 2016 nyarán a Barcelona elsőszámú célpontja volt csatárposzton Paco Alcacer és Luciano Vietto előtt – a dortmundi pedig néhány hónap leforgása alatt árát megtriplázta. A francia támadót egy évvel ezelőtt csillagászati fizetéssel csábította a katalánok vezetője, Robert Fernández, ám az 1997-es születésű tehetség végül a Rennestől a Borussia Dortmundhoz tette át székhelyét. A játékos akkor azért döntött a német csapat és nem a gránátvörös-kékek mellett , mert:

– Kezdőjátékosként szerettem volna a 2016-2017-es szezonban bizonyítani, a célom az volt, hogy minél többet játsszak – így a francia.

A csúcstehetség első Bundesliga-szezonjában 46 mérkőzésen kilenc gólig és húsz gólpasszig jutott (az eddigi mutatók alapján) – a remek teljesítménynek köszönhetően pedig nem meglepő, hogy piaci árát megtriplázta. A 19 éves játékos ugyanakkor elárulta: ügynöke továbbra is kapcsolatban áll a Barcelonával és Robert Fernándezzel. Szerződése 2021-ig él Dortmundban, a katalánok csak borsos ár ellenében csaphatnak le a ballábas franciára.

A legfrissebb sajtóhírek mindenesetre arról szólnak: egy éve Dembélé még nemet mondott a Barcelonára, de most már készen áll(na) a katalán-kihívásra.

Olvasói sztorik