Nemzetközi foci

Priskinék rangadót buktak, Huszti győztes gólpasszt adott – VIDEÓ

A Slovan matematikailag is lemondhat a bajnoki aranyról. Vasárnapi légióskörkép.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Vasárnap hajnalban – magyar idő szerint 02.00-kor – lépett pályára a Sallói Dánielt is foglalkoztató Sporting Kansas City az FC Dallas otthonában az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS). Figueroa 77. percben lőtt találatával végül megnyerte a meccset az FC Dallas, a magyar csatár a 81. percben állt be, többször is próbálkozott lövéssel, de a gól nem jött össze. A Kansas így a hetedik mérkőzésén elszenvedte első vereségét és a negyedik helyen áll a tabellán.

A kínai bajnokságban reggel folytatódtak a küzdelmek, Huszti Szabolcs csapata, a sereghajtó Csangcsun Jataj az élvonalbeli újonc Henan Csianje együttesével meccselt és 1-0-ra nyert. A gólpasszt a magyar játékos adta a 71. percben, majd a lefújás előtt sárgát is kapott.

Elek Ákosék (Kajrat Almati) rangadót játszottak a kazah első osztályban, lévén a második Irtisz Pavlodarhoz látogattak. A vendégek szerezték meg a vezetést, majd erre három góllal válaszolt az Irtisz. A Kajrat végül emberhátrányban is felállt 3-1-ről és 3-3-ra mentette a meccset, Elek ismét a kezdőben kapott helyet.

A német másodosztályban futballozó Nagy Dániel és csapata, a Würzburger Kickers a Nürnberggel meccselt 13 órától. A hazaiaknál Nagy kezdőként 45 percet töltött a pályán, a 22. percben sárga lapot kapott. A felek 1-1-es eredménnyel zártak, a vendégek a 80. percben tudtak pontot menteni.

A svájci élvonalban szereplő Lugano megnyerte legutóbbi három bajnokiját, ezt a remek sorozatot a Young Boys otthonában is folytatni tudta. Vécsei Bálint vendég csapata 2-1-es győzelmet ünnepelhetett, a magyar légiós kispadról nézte csapata újabb sikerét.

Priskin Tamás ugyan végigjátszotta a szlovák Slovan Bratislava vasárnapi bajnokiját – a 41. percben sárga lapot is kapott, ám a hazaiak végeredményben egygólos vereséget szenvedtek az éllovas Zilinától. A pozsonyiak hátránya immáron tizenhárom pontra rúg a listavezető mögött, ezzel a bajnoki elsőség kérdése is eldőlt északi szomszédunknál. Sallai Roland ugyan kezdő volt a Palermo színeiben, de a Lazio gyakorlatilag leszámolt (6-2) a szicíliaiakkal. Sallai 25 percet játszott, Balogh Norbert a kispadon ült. Részletes összefoglaló és videó ITT.

A dán élvonal 30. fordulójában Kalmár Zsolt keretben volt ugyan, de végül nem kapott lehetőséget a Bröndby színeiben. A Nordsjaelland elleni bajnoki 1-0-s vendég sikerrel zárult, az északi ligában már a rájátszás mérkőzéseit rendezik.

Vasárnap délután bécsi rangadót rendeztek Ausztriában, ám Szántó Tamás (végig a pályán volt) és a Rapid Wien odahaza szenvedett 2-0-s vereséget a nagy rivális Austria Wientől. A zöld-fehéreknél a fiatal Szalai Attila nem volt keretben.

A nap zárásaként a Bundesligában Gulácsi Péterék (RB Leipzig) a Schalke 04 otthonában ikszeltek. Összefoglaló és videó ITT.

Olvasói sztorik