Nemzetközi foci

Tönkreverte a Lazio a Sallaival felálló Palermót – VIDEÓ

A szicíliaiak már a 27. percben 5-0-s hátrányban voltak. Nem tudott nyerni a Milan és a Napoli sem.

A szombati gólzáport követően (Fiorentina-Inter 5-4, Atalanta-Bologna 3-2) hat meccset rendeztek a Serie A-ban vasárnap délután, a sokgólos meccsek pedig ezúttal sem maradtak el – bár minden találkozón esett legalább három találat, a legtöbbször egy magyar érdekeltségű találkozón rezdült meg a háló.

Mégpedig a Lazio-Palermo összecsapáson, ahol a Sallai Rolanddal a kezdőben felálló vendégek Immobile dupláját követően már a 10. percben 2-0-s hátrányban találták magukat, a következő bő negyed órában szerzett Keita-mesterhármassal pedig a 27. percben már 5-0 állt az eredményjelzőn – Sallait ráadásul még az ötödik római találat előtt, a 25. percben lekapta a pályáról edzője. Magabiztos előnyének tudatában a hazai csapat nem erőltette a támadásokat a továbbiakban, és még az is belefért a Sasoknak, hogy a második félidőben Rispoli duplájával szépítsen a Palermo, amelynek a bennmaradásért folytatott küzdelme egyre lehetetlenebbé válik – a Lazio hosszabbításban szerzett hatodik gólja ebből a szempontból már nem sok jelentőséggel bírt. A Palermo másik magyar játékosa, Balogh Norbert nem jutott lehetőséghez a találkozón.

A kora délutáni mérkőzésen a Napoli nagy lehetőséget elszalasztva 2-2-es döntetlent játszott a Sassuolóval, így ideiglenesen sem tudta megelőzni a hétfőn játszó Romát a tabellán, de a hazai pályán büntetőt hibázó és ezzel vereséget szenvedő Milan is bánthatja, hogy nem tudott közelebb lopózni a nemzetközi kupaindulást érő helyekhez.

Immobile először

Immobile másodszor

Keita először

Keita másodszor

Keita harmadszor

Serie A, 33. forduló

Lazio – Palermo 6-2 (5-0)

AC Milan – Empoli 1-2 (0-1)

Chievo – Torino 1-3 (0-0)

Sampdoria – Crotone 1-2(1-0)

Udinese – Cagliari 2-1 (0-0)

Sassuolo – Napoli 2-2 (0-0)

Korábban rendezték:

Fiorentina – Inter 5-4

Atalanta – Bologna 3-2

Később játsszák:

Juventus – Genoa, vasárnap 20.45

Pescara – Roma, hétfő 20.45

Olvasói sztorik