Nemzetközi foci

Eldőlt, ki lesz a Barcelona első nyári igazolása – sajtóhír

Tizenkétmillió eurót fizet korábbi játékosáért a katalán klub.

Kapcsolódó cikkek

A spanyol Mundo Deportivo legfrissebb beszámolója szerint eldőlt, ki lesz a Barcelona első nyári igazolása. A lap értesülése szerint a katalán klub elöljárói eldöntötték, hogy élve opciós jogukkal, visszavásárolják Gerard Deulofeut, aki kölcsönben az Everton játékosa – a liverpooliak télen az AC Milannak adták tovább.

Az Olaszországban mutatott jó teljesítménynek köszönhetően a Barcelona vezetői sokáig nem hezitáltak és úgy határoztak: tizenkétmillió euró ellenében visszatérhet hozzájuk a klub neveltje. A lap ugyanakkor azt is megjegyzi: ha Luis Enrique utódja nem számít a fiatal spanyolra, akkor nyáron végleg megválnak majd tőle.

Előzmények:

Korábban már beszámoltunk arról, hogy spanyol sajtóhírek szerint az FC Barcelona tizenkétmillió euró ellenében leigazolhatja korábbi játékosát, Gerard Deulofeut. Mint ismert, a 23 éves spanyol szélső a hosszú barcelonai akadémia-évek után 2015-ben hatmillió euró ellenében az Everton mellett tette le a voksát. A felek úgy állapodtak meg, hogy a katalánok 2016 júniusáig – opciós jogukkal élve – visszavásárolhatják a játékost.
Deulofeu télen kölcsönben az AC Milanhoz távozott, jó formájának köszönhetően pedig a spanyol válogatottba is meghívót kapott. A Barcelonánál nyomok követik korábbi játékosok teljesítményét, és nincs kizárva, hogy nyáron visszavásárolják.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik