Dárdai így motivál: játékosaimnál nincs jobb a világon!

Duda szombaton már ott lesz a berlini keretben, Kalou játéka kérdéses. A túloldalon Niko Kovac titkolózik.

A Bundesliga 22. fordulójában újabb komoly erőpróba vár a Hertha BSC-re: a hatodik helyen tanyázó, 34 pontos berliniek hazai pályán fogadják az őket egy hellyel megelőző, de csupán egy ponttal többet gyűjtő frankfurtiakat.

A találkozó előtti hivatalos sajtótájékoztatón kiderült, hogy Sebastian Langkamp mellett Salamon Kalou játéka is kérdéses sérülés miatt, rajtuk kívül viszont mindenki bevethető.

– Az elmúlt mérkőzéseken jól játszottunk, de kevés pontot gyűjtöttünk – emelte ki Dárdai. A Frankfurtot jól ismerik, Niko Kovac személyében kiváló szakember irányítja a csapatot. Niko hasonló típusú szakvezető, mint én, a foci mellett sok időt tölt a családjával. Tudom, hogy frankfurtiak mestere is minden meccsen nyerni akar. Azt is tudjuk, hogy kontrákból nagyon veszélyesek, ezért nagyon óvatosnak kell lennünk.

– A nyáron szerződtetett Ondrej Duda az elmúlt hetekben nagyon jó benyomást tett ránk, nagy valószínűség szerint hétvégén már keretben lesz, a hajrában pedig akár lehetőséget is kaphat. Örülök, hogy Darida végre visszanyerte régi formáját, a tízes pozícióban számolok vele, de tudom, hogy hatosban poszton is komoly minőséget jelent. A frankfurti csapatból nem szeretnék senkit sem kiemelni, hiszen nem szokásom. A játékosaimat nem kell motiválni a találkozó előtt, meglátásom szerint ők a legjobbak a világon – nyilatkozta a magyar szakember.

Dárdai Pál korábbi herthás csapattársa, az ellenfél szakvezetője, Niko Kovac elárulta: örül, hogy olyan csapata van, amelyet könnyen variálhat mérkőzésről-mérkőzésre.

– Ez nagyon jó, hiszen így Dárdai Pálék igazából nem is sejthetik, mit játszunk majd szombaton a Hertha ellen. Lehet három-, de nem kizárt, hogy négyvédős rendszerben kezdünk majd. Azt sem szeretném elárulni, hogy ezúttal egy vagy kettő csatárral kezdünk-e – titkolózott a horvát mester.