Nemzetközi foci

Gulácsi edzője szerint nem érdemelt győzelmet a Leipzig

A magyar kapusnál csak egy játékos kapott gyengébb osztályzatot.

Kapcsolódó cikkek

A német Bundesliga 20. fordulójában zsinórban másodszor maradt pont nélkül az RB Leipzig, Gulácsi Péter csapata hazai tábor előtt a Hamburgtól szenvedett 3-0-s vereséget. A német élvonalban újonc lipcseieknek hazai pályán ez volt szezonbéli első vereségük.

Gulácsi Péter edzője, Ralph Hasenhüttl a lefújás után így értékelt: „Ma semmi sem sikerült a pályán, a Hamburg túl nehéz ellenfélnek bizonyult. Nem szolgáltunk rá a győzelemre. Kevés helyzetet alakítottunk ki, így nehéz meccset nyerni. Elemezni fogjuk, mit nem csináltunk jól az elmúlt két mérkőzésen.

A csapat támadó középpályása, Emil Forsberg szerint a Hamburg remek taktikát dolgozott ki, nagyon egyben voltak, továbbá kiemelte: „Nekünk is volt két helyzetünk a mai meccsen, de nem voltunk elég meggyőzőek.” Willi Orban azt emelte ki a lefújás után, hogy mindenképpen le kell vonniuk a tanúságokat a szombati összecsapásból, csak így térhetnek vissza a sikerek útjára. A védekező középpályás Stefan Ilsanker kiemelte: döntő volt, hogy a mérkőzés első huszonöt percében semmi sem sikerült lipcsei oldalon, meglátása szerint emiatt bukták el a találkozót.

Az ellenfél szakvezetője, Markus Gisdol szerint a hamburgiak tökéletes hetet zártak egy nagyon fontos győzelemmel – egy rendkívül erős ellenfél ellen.

A WhoScored így osztályozta a játékosokat: Gulácsi Péter 5,8-as pontszámmal zárt, nála gyengébb pontszámot csak Timo Werner kapott.

Olvasói sztorik