Nemzetközi foci

Óriásit égett a Dortmund, a Frankfurt és Gulácsi csapata – VIDEÓ

Dárdai és a Hertha kívánsága szerint alakultak az Bundesliga-eredmények: az élmenők botlottak a kiesőjelöltek ellen.

Kapcsolódó cikkek

A Bundesliga 20. játéknapján az éllovas Bayern Münchent a második helyről üldöző lipcseiek hazai pályán a kiesőjelölt Hamburggal meccseltek. Gulácsi Péter természetesen kezdő volt az újoncnál, ám a vendégek szűk fél órányi játék után már két gólos előnyre tettek szert, a szöglet után találatok videón itt tekinthetőek meg. Aaron Hunt a 93. percben állította be 3-0-s végeredményt ezzel találattal:

Zsinórban másodszor maradt pont nélkül az RB Leipzig, ez volt szezonbéli első vereségük hazai pályán.

A listavezető bajorok az utolsó előtti helyen tanyázó Ingolstadt otthonában érvényesítették a papírformát, miután Arturo Vidal 90. és Arjen Robben 92. percben lőtt hajárgóljaival nyögvenyelős győzelmet arattak idegenben.

A Dortmund a sereghajtó Darmstadt vendégeként lépett pályára, a hazaiak pedig a Lipcsétől frissen igazolt Terrence Boyd góljával még vezettek (21. perc), ám a szünet előtt Raphael Guerreiro révén a BVB egyenlíteni tudott. A hazaiak Colak góljával a 67. percben másodszor is megszerezték a vezetést, a találat pedig nem kis meglepetésre három pontot ért a kiscsapatnak.

A forduló előtt dobogós Eintracht Frankfurt a Bayer Leverkusen otthonában szenvedett háromgólos vereséget, Chicharito duplázott. Dárdai Pál Hertája 18:30-tól a Schalke vendégeként szerepel, ha a berliniek nyernek, felléphetnek a dobogóra. Szalai Ádám és a Hoffenheim vasárnap lép pályára.

Bundesliga, 20. forduló

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 3-0 (1-0)

Ingolstadt – Bayern München 0-2 (0-0)

Werder Bremen – Borussia Mönchengladbach 0-1 (0-1)

Darmstadt – Borussia Dortmund 2-1 (1-1)

RB Leipzig – Hamburger SV 0-3 (0-2)

Később:

18.30: Schalke 04 – Hertha BSC

Olvasói sztorik