Nemzetközi foci

A Chelsea brazilja: nincs az a pénz, amiért Kínába mennék

A Chelsea játékosa, Willian nem szeretne korábbi csapattársa és jó barátja Oscar útjára lépni. Mint ismert, a brazil télen heti 400 000 fontos fizetés ellenében a kínai Shanghai SIPG mellett tette le voksát, és hagyta el a Stamford Bridge-t. Willian állítja: nagyon boldog a Londoni Kékeknél és nem tervezi, hogy valaha is a Távol-Keletre igazol. Hangsúlyozta, még csillagászati összegért sem választaná a kínai Szuperligát.

– Örülök Oscarnak, tudom, hogy nagyon szeretett volna Kínába igazolni, ahol rengeteg pénzt kereshet – nyilatkozta a 28 éves játékos. Ennek ellenére engem nem vonz a kínai bajnokság, meg sem fordult a fejemben, hogy Ázsiába igazoljak. A legfontosabb szempont, hogy boldog legyek, és a Chelsea-nél az vagyok. Imádok pályára lépni a londoni csapat színeiben, szeretem a klubot és a Premier League-s közeget. A családom is boldog Londonban, ennél többre nincs is szükségem, Európában sem hoz lázba a Chelsea-n kívül egy csapat sem.

A The Sunnak adott interjújában a brazil szélső azt is elárulta: édesanyja halála nagyon megviselte, a szörnyű tragédia annyira megrázta, hogy kilenc kilót veszített súlyából.

Willian tizenkilenc bajnoki mérkőzésen hat góllal segítette már az idei szezonban csapatát, és érthetően elégedettek, hiszen a tabella élén kilenc pont az előnyük. A brazil elárulta: Conte irányítása alatt nagyon kemény edzésmunkát végeznek, emellett az olasz mester rendkívül precízen felkészíti őket a soron következő ellenfélből. Kiemelte, Mourinhóval szemben teljesen más edzés-metódus és filozófia jellemzi Conte munkáját, de a portugál mestert is fantasztikus szakembernek tartja.

Olvasói sztorik