Lampard bejelentette visszavonulását

Edzői pályán maradna az angol legenda.

A Chelsea és az angol válogatott korábbi középpályása, Frank Lampard csütörtökön közösségi oldalán jelentette be, hogy befejezi huszonegy éves profi karrierjét és visszavonul. A 38 éves játékos az elmúlt szezonban a New York Cityt erősítette az MLS-ben, a Chelsea-ben több mint hatszáz alkalommal lépett pályára, az angol válogatottban százhat fellépésig jutott.

– Huszonegy év után úgy éreztem, itt az idő felhagyni a profi futballal, és 38 évesen ideje új fejezetet nyitni életemben. Büszke vagyok a trófeáimra, és természetesen arra is, hogy több mint száz alkalommal képviselhettem hazamát a válogatottban – írta levelében Lampard, aki természetesen családjának, korábbi klubjainak és a szurkolóknak is köszönetet mondott. Kiemelte, izgatottan várja a hamarosan induló edzői tanfolyamot, és kíváncsi, mit tartogat számára a szakma – már a pályán kívül.

Lampard a West Ham Unitedben kezdte pályafutását, a felnőtt csapatban 1996-ban léphetett először pályára. 2001-ben igazolt a Chelsea-hez, ahol tizenhárom idényt húzott le. A Londoni Kékekkel bajnokságot, FA-kupát, Ligakupát, angol Szuperkupát, Bajnokok Ligáját és Európa-ligát is nyert. A Chelsea-nél rekorder lett, nála több gólt (211) senki nem lőtt a klub színeiben. A 2014-2015-ös szezonban a Manchester Cityt, majd egy évvel később a New York Cityt erősítette. A válogatottban 1999 és 2014 között számítottak rá.