Nemzetközi foci

A Dortmund elhappolja az “új Ibrát” a Real orra elől

A svéd Alexander Isak már megérkezett Németországba.

Egy héttel ezelőtt már kész tényként közölték, hogy a Real Madrid napokon belül bejelentheti a Zlatan Ibrahimovic utódjaként emlegetett Alexander Isak szerződtetését.

A SportBild legfrissebb értesülése szerint azonban svéd felnőtt válogatottban már bemutatkozó 17 éves szupertehetséget a Borussia Dortmund elhappolja a királyi gárda orra elől, és az AIK támadója, családja és képviselője már Dortmundban tartózkodik, így hamarosan sor kerülhet az aláírásra. A dortmundi vezetők egyelőre nem kívántak kommentálni a tehetség lehetséges érkezését. Az együttes szakvezetője, Thomas Tuchel sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a híresztelést.

A fiatal játékost az „új Ibraként” emlegetik Svédországban: január elején debütált a felnőtt válogatottban, és Szlovákia ellen már a második meccsén eredményes volt – ezzel ő lett a válogatott történetének legfiatalabb gólszerzője. A 2016-os svéd bajnokságban 24 meccsen tíz gólig jutott.

Az AIK a hírek szerint akár 10 millió eurót zsebre vághat Isak eladásából, ami a svéd bajnokság új rekordja lenne. 2001-ben az Ajax 8.5 milliót fizetett a Malmönek Zlatan Ibrahimovic játékjogáért.

Olvasói sztorik