Nemzetközi foci

Megható! A Chapecoense továbbra is számít amputált lábú kapusára

Továbbra is számítanak a Chapecoense csapatánál a repülőgép-katasztrófában az egyik lábát elveszítő kapusra, Jakson Follmannra. Mint ismert, november végén szörnyű tragédia rázta meg a brazil labdarúgást. Történt ugyanis, hogy a Copa Sudamericana fináléjára utazó brazil Chapecoense együttesét szállító utasszállító repülőgép lezuhant Kolumbia felett. A szerencsétlenséget hatan élték túl, köztük három labdarúgó.

A klubnál bíznak abban, hogy a szerencsétlenséget túlélő két hátvéd, Neto és Alan Ruschel visszatérhetnek a pályára, de addig senki nem viselheti azokat a mezszámokat, amelyeket korábban ők. Ugyanez a helyzet a 24 éves hálóőrrel, Jakson Follmannal is, akire szintén számít a klub.

– Reméljük, hogy Neto és Alan még magára húzhatja a Chape szerelését, de Follmannra is mindenképp számítunk valamilyen minőségben – mondta a klub sportigazgatója, Rui Costa.

A csapat újjáépítésében kölcsönvett játékosok segíthetnek majd, amiben a riválisok abszolút partnerként viszonyulnak a kialakult helyzethez. A Chape az első bajnoki mérkőzését január 26-án, csütörtökön a Joinville ellen játssza.

Olvasói sztorik