Nemzetközi foci

„Messi Amerikában már börtönbe került volna”

Keményebben lépne fel az adócsalásokkal szemben egy spanyol politikus.

Spanyolországban a magát középpártnak nevező Ciudadanos (Állampolgárok) egyik politikusa és közgazdásza, Luis Garicano a közelmúltbeli nyilatkozatában nekiment a spanyol adóhatóságnak és a Barcelona világklasszisának, Lionel Messinek.

– A világ labdarúgásában rengeteg adócsalási üggyel találkozunk, nálunk Spanyolországban viszont senki sem kerül börtönbe emiatt. Az Egyesült Államokban Lionel Messi már a börtönben lenne jelenleg is, Spanyolországban pedig gyakorlatilag lehetetlen, hogy adócsalás miatt valaki a rácsok mögé kerüljön. Nagyon fontos lenne, hogy hatékony szankciókat alakítsunk ki annak érdekében, hogy mindenki betartsa a törvényeket – idézi a Sport-english.com a politikust.

Mint ismert, a Barcelona támadóját idén nyáron 21 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, ezen felül pedig kétmillió eurót is be kell fizetnie, míg édesapját – aki egyben a menedzsere is – másfél millió euróra büntették. Messit és menedzserét azzal vádolták, hogy 2007 és 2009 között 4,1 millió eurót nem fizettek be a spanyol államkasszába.

Olvasói sztorik