Nemzetközi foci

Januárban is elindul Törökországba a magyar focikaraván

Továbbra is népszerű a török edzőtáborozás az élvonalbeli és a másodosztályú klubok körében.

Véget ért az őszi versenyidény a magyar labdarúgásban, január elejéig téli szünetre vonultak a csapatok. A klubvezetők persze nem pihenhetnek, mert már gőzerővel szervezik a felkészülési programot.

A magyar futballban hagyományosan népszerűek a törökországi célpontok, ezért ismét megkerestük Szűcs Mihály utazásszervezőt és mérkőzésmenedzsert, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, idén nehezen indultak be az előkészületek. Tavaly már augusztusban, szeptemberben hét-nyolc aláírt szerződése volt, ezt a mennyiséget most még nem érte el, egyelőre leginkább csak megkeresései vannak.

A hagyományos helyszínek és szállodák persze továbbra is kelendőek, az NB II-es Nyíregyháza Spartacus például kétszer is utazik, januárban alapozni, februárban meccseket játszani. A másodosztályúak közül a Szeged is elutazik (január 22-én), az élvonalbeli MTK pedig január 29-én indul, és az orosz Tom Tomszk, a cseh Bohemians Praha, valamint a lengyel Zaglebie Lubin együttesével is megmérkőzik. A REAC utánpótlás-csapata ugyancsak török célpontot választott, és számos további klub részéről is várhatóak még igények.

Szűcs Mihály hangsúlyozta, hogy a Belek-Antalya-régióban nem érződik az országa jellemző belpolitikai feszültség, azon a területen viszonylagos nyugalom van, ráadásul amikor ott volt a G20-csúcstalálkozó, hihetetlen biztonsági rendszert építettek ki. Hozzátette: mindig forró dróton vannak a kintiekkel, és a törökön kívül rendelkeznek arab, portugál és ciprus lehetőségekkel is, ha egy klub máshová szeretne utazni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik