Nemzetközi foci

Amputálni kellett a repülőgép-balesetet túlélő Chapecoense-játékos jobb lábát

Kapcsolódó cikkek

Nem végleges adatok szerint a Chapecoense brazil labdarúgóklub 19 játékosa hunyt el a kolumbiai légi szerencsétlenségben, míg három csapattag és a lezuhant repülőgép további három utasa túlélte a katasztrófát.

A hatóságok pontosították az adatokat, ennek alapján 77-en tartózkodtak a fedélzeten. Korábban 81 főről írtak, ám kiderült, négyen nem szálltak föl a járatra. Valószínűleg a Chapecoense azon játékosai, akik nem szerepeltek volna a csapat soron következő mérkőzésén. A zuhanást a gép összesen hat utasa élte túl, 71-en meghaltak – írja a Blikk.

A túlélők között van a klub három játékosa: két hátvéd, Alan Ruschel és Helio Hermito Zambier – ő Netóként ismert -, valamint Jakson Follman kapus. Utóbbinak az orvosok tájékoztatása szerint amputálni kellett a jobb lábát, s a család kérte, hogy ezt a hírt közöljék a nyilvánossággal. Follman állapotát sikerült stabilizálni, és az intenzív osztályon tartják. Korábban a másik kapust, Danilót is a túlélők között említették, ám később belehalt sérüléseibe.

A repülőgép kilenctagú személyzetéből ketten maradtak életben, valamint egy újságíró, aki a csapatot kísérte el a Copa Sudamericana döntőjére. A Chapecoense a kolumbiai Atletico Nacional ellen lépett volna pályára szerdán. A Lamia bolíviai légitársaság Bolíviából induló járata helyi idő szerint hétfőn este zuhant le a Kolumbia északnyugati részén található El Gordo hegynél, La Unión település közelében, röviddel a medellíni nemzetközi repülőtéren tervezett leszállás előtt.

Mielőtt az Avro RJ85 típusú gép eltűnt a radarok képernyőjéről, vészjelzést adott le az elektromos rendszer meghibásodása miatt. A kolumbiai polgári repülés vezetője azt mondta: a hatóságok nem zárják ki, hogy a repülőgépnek a lezuhanás előtt kifogyott az üzemanyaga, erről számolt be ugyanis a balesetet túlélő egyik légiutas-kísérő. A sportvilág szereplői, klubok, játékosok, szurkolók támogatásukról és együttérzésükről biztosították a Chapecoense csapatát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik