Nemzetközi foci

Tragédia! Brazil focicsapat játékosaival zuhant le a repülőgép

76 ember életét vesztette, öten élték túl a légi szerencsétlenséget. Egy hónappal korábban az argentin válogatott utazott a most lezuhant gépen.

Kapcsolódó cikkek

Egybehangzó nemzetközi sajtóhírek szerint a brazil élvonalban szereplő Chapocoense labdarúgócsapata is azon a repülőgépen tartózkodott, amely ottani idő szerint este 22 óra után lezuhant a kolumbiai Medellín városa közelében. A Bolíviából indult repülőgépen 81 utas tartózkodott, az első jelentések szerint a szörnyű katasztrófának vannak túlélői. A halálos áldozatok, illetve a túlélők számáról még nincsenek pontos információk.

A legelső hírek szerint a brazil csapat gyúróját, valamint két játékost, a védő Alan Ruschelt és a kapus Danilót kórházba szállították. Brazil lapok első ízben arról írtak, hogy két halálos áldozata biztosan van a tragédiának, később ez a szám 25-re nőtt, amit hivatalosan megerősítették. A BBC tudósítója hat túlélőről számolt be: közülük hárman (Alan Ruschel, Danilo és a tartalékkapus, Jakson Follmanna) a Chapecoense futballistái lehetnek. Rajtuk kívül a csapat gyúrója és a sajtóstáb egyik tagja, Rafael Henzel is túlélte a katasztrófát.

Kolumbiai sajtóhírek szerint a tragédiát hat ember élhette túl, később a spanyol El Mundo Deportivo hét túlélőről írt. A halálos áldozatok száma így elérheti a 75-öt.

Hivatalos!
A nemzetközi sajtó késő délelőtt egybehangzóan arról számolt be: rendőrségi megerősítés szerint 76 ember életét vesztette, a tragédiát öten élték túl!
A hivatalos beszámoló szerint három játékos, Alan Ruschel, Marcos Danilo és Jakson Follmann, valamint Jimena Suárez légi utaskísérő, illetve Rafael Henzel újságíró élte túl a légi katasztrófát.

Az utaslista szerint a repülőgépen 81 utas tartózkodott. Közül 48-an a brazil focicsapat küldöttségéhez tartoztak – 21 újságíró, illetve három vendég utazott a klub részéről.

A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok. A repülőtér által kiadott közlemény szerint a tragédia előtt a gépről elektromos hibát jelentettek az irányítótoronynak. A szörnyű tragédia térségében nagyon rossz idő volt, emiatt felreppent az is, hogy a gép kényszerleszállásra készült.

A Chapocoense futballistáinak csütörtökön a dél-amerikai labdarúgókupa fináléjában lett volna jelenésük, az első mérkőzésen a medellíni Atlético Nacional játékosaival meccseltek volna. Az összecsapást értelemszerűen elhalasztották.

A Chapocoense a brazil elsőosztályú bajnokságban jelenleg a kilencedik pozícióban tanyázik, a szezonból még egy mérkőzés van hátra. A klubot 1973-ban alapították, a csapat 2014 óta tagja az élvonalnak.


A lezuhant repülőgép, amellyel egy hónappal korábban az argentin válogatott is utazott:

Így tűnt el a radarról a repülőgép:

A felszállás előtti pillanatok:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik