Az Ajax megtalálta az új Ibrát, akiért PL-klubok állnak sorba

Csúcsformát mutat az amszterdamiak 19 éves gólzsákja, kérdés, meg tudják-e tartani a dán játékost.

Remek formát mutat az őszi szezonban Kasper Dolberg. Az Ajax Amszterdam 19 éves csúcstehetsége minden sorozatot figyelembe véve ősszel tizenegy gólnál és négy gólpassznál jár. A dán támadó múlt hétvégén triplázott a bajnokságban, a Nijmegen elleni hazai mérkőzésen a 19. és a 37. perc között lőtt villámgyors mesterhármast, nem csoda, hogy sorban állnak érte a kérők.

Dolberget nemes egyszerűséggel a szintén Ajax színeiben berobbanó Zlatan Ibrahimovichoz hasonlítják, ráadásul a dán játékost is ugyanaz a játékos-megfigyelő fedezte fel, aki korábban Ibra kivételes tehetségét is kiszúrta.

A játékos egyik legkitartóbb kérőjének az Everton tűnik, a liverpooliak mesterét annyira lenyűgözte Dolberg hétvégi teljesítménye, hogy már januárban szerződtetnék.

Az Everton szakvezetője, Ronald Koeman már a gólerős Romelu Lukaku utódját keresi, aki vélhetően nyáron topcsapatba igazol. A belga támadóról korábban Koeman maga nyilatkozta: erősebb csapatban lenne a helye az Evertonnál. A holland mester Lukaku utódját látja a fiatal Dolbergben, akiért ugyanakkor a Manchester City is bejelentkezett. A klub egyik játékos-megfigyelője, Sebastian Arnesen elárulta:

– Árgus szemekkel figyeljük Kasper minden megmozdulását az Ajax színeiben. Óriási potenciál van benne: magas, erős, bátor és gyors játékos. Rendkívül gólerős, és jól bánik a labdával. Különleges tehetség, ezért szerepel a City radarján.

Dolberg piaci értékét már most 20 millió fontra becsülik, szerződése 2021-ig érvényes Amszterdamban.