Nemzetközi foci

Klopp a szárnyai alá vette a kicsapongó Rooney-t

A német tréner szerint a mostani generáció a valaha volt legprofibb.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu is beszámolt róla, hogy az angol válogatott tagjai – köztük jelesül a csapatkapitány, Wayne Rooney – alaposan leitták magukat Skócia hallatlanul sima, 3-0-s legyőzését követően. A The Sun által kirobbantott botrány azóta sem csillapodik, de legalább már olyan is akad, aki védelmébe vette a játékosokat.

Ő pedig nem más, mint a Liverpool FC éles meglátásairól híres, megbecsült német edzője, Jürgen Klopp.

– Bocsánatot kellett kérnie egy pohár ital miatt? Együtt érzek a játékosokkal. Ők is emberi lények. A mostani generáció a futball valaha volt legprofibb generációja. A legendák iszákosak voltak és mégis kiváló labdarúgók. Biztos vagyok benne, hogy amit Wayne csinált, nem volt komoly. Az életünket mikroszkóppal figyelik, de biztos vagyok benne, hogy egy-két hét múlva már senki nem fog emlékezni erre – vélte a korábbi Dortmund-tréner.

Az FA egyébként várhatóan megtiltja majd játékosainak, hogy éjszakánként elhagyják a válogatott főhadiszállását. A lépést azért látják szükségesnek, mert Rooney nemcsak hogy részegnek tűnt a fotón, de ráadásul még a szövetség címerével díszített Nike-kabátot is viselte.

Olvasói sztorik