Nemzetközi foci

Dárdaiék pontot csentek Dortmundból – VIDEÓ

Élt a lehetőséggel a Hertha, kihasználta, hogy a Borussia elképesztően tartalékosan állt ki. A berliniek vezettek, Aubameyang egyenlített.

Legalább a meccs elején volt ok az örömre a Signal Iduna Parkban, ahol szokás szerint rengeteg szurkoló gyűlt össze, így a német bajnokság első csapataként a Borussia a hazai bajnoki összecsapásain (ez volt a 835.) elérte a 40 milliós látogatottságot.

Az már kellemetlenebb lehetett a sárga mezes fanatikusoknak – akárcsak Thomas Tuchel edzőnek -, hogy egészen elképesztő sérüléshullám söpört végig az együttesen, különböző okok miatt Schürrle, Piszczek, Bartra, Guerreiro, Castro, Szokratisz, Ramos, Bender, Durm és Reus sem volt bevethető. A hazaiak átlagéletkora nem érte el a 23 esztendőt…

Persze a Herthának ezzel egyáltalán nem kellett foglalkoznia, és nem is tette. Dárdai Pál együttese jobbára a védekezésre összpontosított az első félidőben, majd, miután tapasztalta, hogy a sárga mezesek alig mutatnak valamit, ellentámadásokra is futotta az erejéből. Sok izgalom nem történt az első játékrészben, nem úgy a folytatásban…

Az 51. percben zseniális akció végén megszerezte a vezetést a Hertha. Stocker kapott meseszép labdát Ibisevictől, majd jobbal az ötös jobb sarka elől a rövid alsóba lőtt. Ettől kezdve sürgősebb lett a Borussiának, és jöttek is a lehetőségek, melyeket Aubameyang sorra elpuskázott. A 77. percben tizenegyesből sem jött össze a gól, ugyanis Jarstein kapus ezt is megfogta.

Három perccel később aztán megtört a jég, a gaboni csatár a rövid alsóba lőtte Dembélé bal oldali beadását.

A két találat után két piros lap született, hasonló elosztásban. Dárdai csapata egy pontot elvitt, és ezzel továbbra is megelőzi a tabellán a házigazdát.

A Hertha gólja:

Bundesliga, 7. forduló

Borussia Dortmund-Hertha BSC 1-1 (0-0)

Gólszerző: Aubameyang (80.), ill. Stocker (51.)

Kiállítva: Mor (84.), ill. Stocker (90.)

Az élcsoport állása: 1. Bayern München 16 pont, 2. Hertha 14, 3. Dortmund 13

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik