A Premier League-védő emlékeiben még aktívan él a Fradi-balhé

Egy angol lap arról ír, hogy bújtak el az öltözőben a zöld-fehér játékosok saját szurkolóik elől.

Felfelé ível Matthew Lowton karrierje, a 27 éves angol védő az idei szezonban minden PL-bajnokin lehetőséget kapott a Burnley színeiben. A játékos 2009-ben a Sheffield United kölcsönjátékosaként még a Ferencvárost erősítette, előbb az NB II-ben, majd az NB I-ben is szerepet kapott a zöld-fehéreknél.

A The Star egyik friss cikkében a játékossal beszélgetett, Lowton pedig felidézett egy 2009-es őszi bajnokit a magyar élvonalban. Októberben a Ferencváros hazai pályán meccselt a Diósgyőrrel, egy órányi játék után pedig a vendégek már 3-1-re is vezettek, ám a találkozó nézőtéri rendbontás miatt félbeszakadt. A védő visszaemlékezett arra, hogyan kellett az öltözőben megbújniuk saját szurkolóik elől (az angol lap megfogalmazása szerint):

– Az egyik hazai mérkőzésünkön már 3-1-re vezetett az ellenfél, a találkozóból pedig csupán fél óra volt vissza. Ekkor a szurkolók úgy döntöttek, hogy tüzet gyújtanak a lelátón, a székeket pedig elkezdték felszedni. A mérkőzés félbeszakadt, mi pedig az öltözőbe vonultunk. Szenvedélyes szurkolók foglaltak helyet a lelátón, hallottuk a kinti zajokat, a szirénákat. Várakoztunk, amíg a rendőrök megnyugtatják őket – nyilatkozta Lowton.