Nemzetközi foci

Örökre eltiltaná a korruptakat a walesi sikerkapitány

Chris Coleman a nép hangján szól.

Kapcsolódó cikkek

Nemrég robbant ki két óriási botrány az angol labdarúgásban: előbb Sam Allardyce, majd Jimmy Floyd Hasselbaink bukott le magukat másnak kiadó újságíró ténykedése nyomán korrupció gyanújával.

A walesi labdarúgó válogatott sikerkapitánya, Chris Coleman – aki a nyáron elődöntőbe juttatta csapatát az Európa-bajnokságon – igen keményen büntetné a hasonló kihágásokat.

– Semmi tiszteletet nem érzek a lebukottak iránt. Ezek az emberek tolvajok. Akit elkapnak, örökre el kéne tiltani és kész. Jó éjszakát. Ha heti 50 ezer fontot keresel, miért akarsz többet?! Sajnos ezáltal az összes embert, aki az angol labdarúgásban dolgozik, megbélyegeznek – fogalmazott keményen Coleman, akitől azt is megkérdezték, neki akadt-e már hasonló ügye.

– Sohasem mentem bele ilyenbe és nem is próbálkoztak nálam. Sajnos nem tudok olyat mondani, aki rosszat tett volna, de nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél…Nagyot csalódtam Allardyce-ban. Hibázott és beismerte. Szomorú, hogy ha egy ilyen tapasztalt ember öt percre nem figyel, elveszti a munkáját – nyilatkozta a walesi kapitány, aki gyorsan tisztázta: nem lesz Big Sam utódja.

– Angol nemzetiségűnek kell követnie őt. Ha engem kérdeznének, a válaszom egy nagy, kövér NEM lenne – zárta szavait.

Olvasói sztorik