Megszólalt a kirúgott angol kapitány

Nem kapzsi, nem akart több pénzt keresni, csak egy baráti szívességet tett...

A korrupciós botránymiatti távozása után nem egészen egy nappal Sam Allardyce, az angol válogatott megbukott szövetségi kapitány a Sky Sports érdeklődésére nyilatkozott a történtekről.

Kijelentette: soha nem vonul vissza a labdarúgástól, és úgy véli, egyszer vissza fog térni a kispadra, vagyis nem ez volt az utolsó feladata a sportágban.

Azt mondta: nagyon fáj neki, ami történt, rendkívül csalódott, és nagyon is tisztában van azzal, mit tett. Úgy érzi, nagy hibát követett el, tévesen ítélte meg a helyzetet.

Elárulta, hogy szerda reggel elutazott, nyaralni ment a családjával, hogy legalább egy-két hétig nyugodt környezetben legyen.

Mint kifejtette: azért vett részt egy megbeszélésen üzletemberek társaságában – akiről később kiderült, hogy újságírók – mert egy barátjának, Scott McGarvey ügynöknek próbált segíteni.

Mindenki arra kíváncsi, vajon miért csinálta? Ennyire kapzsi lenne? Miért ment el a találkozóra, miért igyekezett segíteni tisztességtelenül, hiszen ő a legjobban fizetett szövetségi kapitány a világon! Az ő magyarázata az, hogy Scott McGarveyt húsz-harminc éve ismeri, elsősorban miatta vett részt a találkozón.

Az üzletemberek (újságírók) állítólag 260 ezer fontos fizetéssel és céges autóval járó munkát ígértek az ügynöknek, aki a kapitány segítségét kérte, hogy az övé legyen az állás. Ezért volt ott, és nem azért, mert kapzsi, vagy több pénzt akart keresni. Állítása szerint csupán egy baráti szívességet tett…