Nemzetközi foci

Barton hétfőig ki van tiltva a Rangerstől

Nem tudott lakatot tenni a szájára a balhés középpályás.

A meglehetősen balhés előéletű Joey Barton immár 34 éves és jelenleg a Rangers futballistája. Az angol középpályás pedig Skóciában most ismét botrányba keveredett, amelynek nyomán hétfőig nem látogathatja klubja edzéseit.

Barton a híreket megerősítve azt írta Twitter-csatornáján, hogy „néhány dolog, amit mondott, nem volt helyénvaló”, amiért elnézést kér.

Egy közleményben hozzátette: nem érzi úgy, hogy az edzésektől való eltiltás feltétlenül szükséges volna. A Press Association információi szerint Barton egyébként a csereként beálló Andy Halliday-jel rúgta össze a port a hétvégi, 5-1-es Celtic elleni zakót követően.

– Nézeteltérésünk verbális síkon maradt, de néhány szóval valóban átléptem a határt. Megbántam, ami hétfőn történt, hétfőn pedig ismét ott leszek az edzésen és bocsánatot kérek, hogy visszatérhessünk a munkához. Azért viszont nem tudok bocsánatot kérni, hogy csak a győzelem érdekel és hogy jobban teljesítsek a magam és a Rangers javára – fogalmazott a korábbi Newcastle-játékos.

A fenti gondolatokra nem vet túl jó fényt, hogy a közlemény kiadása után Barton Twitter-csatornáján még megjegyzést tett az esetre vonatkozóan, melyben azt írta, hogy „a bocsánatkérés nem mindig jelenti azt, hogy az illetőnek nem volt igaza, vitapartnerének pedig igen, hanem azt, hogy a kapcsolataidat előbbre helyezed, mint az egód”.

A Rangers 4 év után tért vissza a skót élvonalba, ahol 2000 augusztusa óta a legsúlyosabb Celtic elleni vereségét szenvedte el a legutóbbi fordulóban. A „protestánsok” szombaton a Ross Countyt fogadják.

Olvasói sztorik