Nemzetközi foci

Ismét Európa-bajnokságot rendezhet Magyarország

Három év múlva nálunk lehet az U21-es kontinenstorna.

Hazánk versenyben van a 2019-es, 12 csapatos korosztályos Európa-bajnokság rendezési jogáért. Amennyiben mi rendezhetjük az eseményt, nyugaton, a középső régióban, és keleten is lesznek mérkőzések – írja azMLSZ honlapja.

Szeptember végéig adhatják be pályázatukat az UEFA-hoz azok a tagszövetségek, amelyek szeretnék elhódítani a 2019-es U21-es Európa-bajnokság rendezési jogát. A mieink mellett Ausztria, Hollandia, Írország, Olaszország, Portugália, Skócia és Szlovákia is a jelentkezők között van.

A Magyar Labdarúgó Szövetség olyan esemény megrendezésében gondolkodik, amely az ország területének nagy részét bevonja a szervezésbe, így az infrastruktúra fejlesztésének köszönhetően lenne egy nyugat-, egy közép- és egy kelet-magyarországi központ. A pályázatba több várost is bevont a projekt vezetése, és ezek közül majd központonként két-két helyszín kerül a végleges, UEFA-hoz beadandó anyagba.

UEFA előírás, hogy az egyik stadionnak legalább 15 ezer ülőhellyel kell rendelkeznie – ez lesz a döntő helyszíne is –, míg a további öt létesítmény előirányzott kapacitása 5-15 ezer fő.

A bő kéthetesre tervezett esemény azért emelkedik ki a korosztályos kontinensviadalok nyári sorozata közül, mert ezen már valódi sztárok, sok esetben nagy klubok befutott labdarúgói, kiemelkedő tehetségi vesznek részt.

Előny és hátrány is lehet a döntés során, hogy hazánk tavalyelőtt sikeres U19-es Európa-bajnokságnak adott otthont, mindenesetre az MLSZ hosszútávú stratégiájának része, hogy minél több rangos esemény kerüljön hazánkba. Ne feledjük: a 2020-as Európa-bajnokság egyik kiemelt helyszíne lesz Budapest.

Olvasói sztorik