Nemzetközi foci

Mhitarjant édesapja emléke motiválja a pályafutásában

Hét éves korában veszítette el édesapját az MU új szerzeménye, az ő emléke vezérli, hogy jobb játékossá váljon.

A Manchester United játékosának, Henrih Mhitarjannak az édesapja, Hamlet is profi futballista volt hazájában, Örményországban, e mellett pedig a francia bajnokság alacsonyabb osztályában játszott, majd 33 éves korában elhunyt agydaganat következtében, amikor a fia Henri hét éves volt.

A 27 éves játékos most a The Sunnak beszélt édesapjáról, és arról, hogy az ő emléke hogyan motiválta őt a sikerei elérésében.

– Ő ösztönzött engem, és ő volt a motivációm. Remélem, hogy büszkén néz le rám az égboltról, mindent megteszek, hogy büszkévé tegyem őt, az ő emléke vezérel, hogy a lehető legjobb játékossá váljak. Amikor fiatal voltam, ő profi focista volt, és mindig arról álmodoztam, hogy együtt mehessünk az edzőpályára. Nagyon nehéz, amikor édesapa nélkül kell felnőni, mert a családodban nincs egy igazi férfi, aki irányítana az utadon és fegyelemre tanítana. Az édesanyám volt egyben az édesapám is – kezdte Mhitarjan.

– Szomorú vagyok, mert azt hittem, hogy apám tud majd segíteni a tanácsaival és a támogatásával a pályafutásom során, de ilyen az élet. Mindent megpróbálok beleadni a családommal, barátaimmal együtt, akik végigkísérik a karrieremet.

A középpályás 26 millió fontért érkezett az MU-hoz ezen a nyáron a Borussia Dortmundtól, miután az elmúlt szezonban az ‘Év játékosának’ választották Németországban a 15 gólpasszának és 11 góljának köszönhetően, majd elárulta, egy álma vált valóra azzal, hogy a Premier Leagueben folytathatja.

– Ez a csapat egyike azoknak, amelynek gyerekként szurkoltam. Mindig büszke voltam arra, ahogyan játszottak, szóval egy óriási álmom vált valóra az átigazolással. Ha ebben a klubban játszol, minden egyes pillanatban a lehető legjobbadat kell nyújtanod, máskülönben a csapaton kívül találod magad – zárta Henrih Mhitarjan.

Olvasói sztorik