Nemzetközi foci

Dortmundban bejelentették Götze visszatérését

Négy évre szól az új megállapodása a Borussiánál.

A Borussia Dortmund csütörtökön bejelentette, hogy a 24 éves Mario Götze három év után visszatér a Bayern Münchentől.

A két évvel ezelőtti világbajnoki finálét eldöntő játékos az orvosi vizsgálatok után 2020 nyaráig szóló szerződést ír alá.

„Nagyon elégedett vagyok, hogy Mario a Borussia mellett döntött. A távozása óta mindig reméltem, hogy egy napon visszatér hozzánk. Köszönet illeti a Bayern München elnökét, Karl-Heinz Rummeniggét. Idén nyáron már a hamradik átigazolásról tárgyaltunk, és minden beszélgetésünket nagy szakértelem és kölcsönös bizalom jellemezte” – mondta a klub honlapján Hans-Joachim Watzke vezérigazgató.

„Mario az egyik legkreatívabb középpályás Európában, és csak 24 éves” – vélekedett Michael Zorc sportigazgatója.

Götze fiatal kora ellenére már öt német bajnokságot és három kupát nyert, illetve 2014. július 13-án ő szerezte a hosszabbításban a világbajnoki döntő egyetlen gólját Argentína ellen a Maracana Stadionban.

„Amikor váltottam és a Bayernbe mentem 2013-ban, az tudatos döntés volt, de három évvel később, már más szemmel nézek korábbi döntésemre. Azt is megértem, hogy sok rajongó nem érti a döntést. Most, hogy visszatértem az otthonomba, minden embert – különösen azokat, akik nem fogadnak tárt karokkal – szeretnék meggyőzni a teljesítményemmel. Célom, hogy újra a legjobb legyek” – mondta Mario Götze.

Összeget természetesen nem közölt a Borussia, de a német Sky friss értesülései szerint 22 millió euróért vásárolták vissza korábbi játékosukat.

Olvasói sztorik