Marca: Arda Turan megbukott a Barcánál

A spanyol lap szerint a török középpályás pocsékul játszik a katalánoknál.

Arda Turan érdekes körülmények között szerződött a Barcelonához 2015 nyarán. A friss BL-győztes gárda éppen ki volt zárva az átigazolásokból, így Turan hivatalosan csak 2016-ban mutatkozhatott be a csapatban. Az Atléticótól elcsábított török azonban eddig nem muzsikál túl fényesen: a neves Marca már egész addig ment, hogy megbukott a Barcánál.

– A Barca jelenlegi elnöke, Josep Maria Bartomeu és a menedzsment stáb elnöke, Ramon Adell valószínűleg azt mondaná, hogy Turant Luis Enrique kérésére igazolta a klub, de a valóság az, hogy a választások miatt volt fontos. Bár a tréner ezt nem erősítette meg nyilvánosan, a török érkezése mindössze tíz nappal a választások előtt történt – kezdte a lap.

– A 40 millió eurós árra ugyanakkor kevesen figyeltek fel a Barca triplázás fölötti örömmámorában, pedig a már 28 éves Turan 2016 januárjáig nem is léphetett pályára. Az ilyen trófeák és átigazolások viszont a jelölt Bartomeu legfontosabb ígéretei között voltak – emeli ki a Marca, majd hozzáteszi: az üzletember nagy fölénnyel nyerte a választást.

– Arda egyébként több mint boldog volt, amiért a Barcelonába igazolhat. Megunta, hogy a labda után kell futkároznia a Vicente Calderón Stadionban és úgy gondolta, a Camp Nou szurkolói hálásabbak lesznek. De pár hónappal a FIFA-eltiltás és a debütálás után kijelenthető: nem válototta be a hozzá fűzött reményeket – vélekedik a lap.

– A rajt ígéretes volt, az Espanyol és a Granada ellen nem túl megerőltető mérkőzéseket játszottak, de később egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy nem illik a játékrendszerbe. Ezzel párhuzamosan Rakitic és Iniesta szerepének nagysága fokozatosan láthatóbbá vált. Később Luis Enrique már nem is jelölte a kezdőbe a “sztárigazolást” és amikor mégis megtette, nem működött. A visszaesés csak folytatódott az Eb-n, amikor Turant saját szurkolói fütyülték ki – emlékeztetett a lap és hozzáteszi: a Barca már azt sem bánná, ha távozna, ráadásul az egy évvel korábbi árának kétharmadáért. A Marca szerint Turan viszont maradni akar, mert bízik abban, hogy be tudja verekedni magát a kezdőbe.

Az mindenesetre biztos, hogy a kölcsönből visszatérő Denis Suárez személyében komoly riválist kapott…