Nemzetközi foci

Újabb sztár jelentette ki, távozik Dortmundból

A védő nyolc év után hagyhatja el a sárga-feketéket.

Mats Hummels és Ilkay Gündogan már hivatalosan is eligazolt a Borussia Dortmundból, de Aubameyang és Mkhitaryan is a távozás küszöbén áll, most pedig a német klub egy újabb meghatározó játékosa jelentette be, máshol képzeli el a jövőjét. A gárdát nyolc éve erősítő, de az elmúlt szezonban sérülései miatt csak 11 találkozón pályára lépő Neven Szubotics Facebook-közleményében jelezte, a több játéklehetőség reményében elhagyja a sárga-feketéket:

“Kedves barátaim! Az elmúlt évben tudatosult bennem, hogy túlságosan szeretem a labdarúgást ahhoz, hogy csak kívülről nézzem, mi történik a pályán. Nem a padról szeretném megkeresni a fizetésemet, aktív tagja szeretnék lenni egy csapatnak, hozzá akarok tenni valamit a történelméhez, ahogy azt korábban tettem itt, Dortmundban is. 27 évesen a legjobb korban vagyok, fejlődni akarok, és hasznosnak szeretném érezni magam ott, ahol játszom – csak ekkor tudom a maximumot nyújtani. Ezen gondolkodom mostanában, remélem megértitek…de Dortmund mindig is a szívem csücske volt és lesz. Szeretettel, Neven” – írta Szubotics.

A 11 millió euróra taksált szerb védőt korábban több Premier League-klubbal, például a Liverpool vagy a Manchester United együttesével is komolyan szóba hozták.

Olvasói sztorik