15 millió euróért igazolhat lengyel középpályást Klopp

Megdöbbentő ajánlat szaladt be az Udineséhez.

Ha azt írjuk, Piotr Zielinski, akkor kevesek tudják rávágni kapásból, hogy kiről van szó. Igaz ugyan, hogy 13-szoros lengyel válogatott középpályásról beszélünk, aki vélhetőleg az Európa-bajnokságon is ott lesz a csapattal, de eddig finoman szólva sem törte át az európai hírnév kapuját.

Olyannyira nem, hogy bár 2011 óta az Udinese játékosa, 2014-ben kölcsönbe került az Empolihoz, ahol a mai napig szerepel. Jürgen Klopp azonban a jelek szerint továbbra is igencsak szemmel tartja a lengyel labdarúgókat, hiszen Robert Lewandowski és Jakub Blaszczykowski után – akik a Dortmundnál voltak játékosai – újabb kiszemeltje van ebből az országból. Zielinskiért pedig az immáron a Liverpool menedzsereként dolgozó szakember akár 15 millió eurót sem sajnál, az ajánlat pedig már be is futott az udinei csapathoz.

A 21 éves középpályás jelenleg 11. helyen áll az Empolival a Serie A-ban, a mértékadó WhoScored.com értékelése szerint pedig az 5 meccsen szereplő Pelagotti kapus, valamint a 21 meccsen pályára lépő Costa után a klub legjobb teljesítményt nyújtó futballistája.