Nemzetközi foci

A Manchester United ráhajt Aubameyangra

A Dortmund sztárjáért azonban mélyen a zsebébe kell nyúlnia a kérőnek, ráadásul több topcsapat is szeretné megszerezni a csatárt.

A 26 éves Pierre-Emerick Aubameyang karrierje legeredményesebb szezonját futja, minden sorozatot figyelembe véve 45 meccsen 37 gólnál jár az idényben a Borussia Dortmund színeiben. Nem meglepő tehát, hogy a játékost régóta figyelő Manchester Unitednél a hírek szerint elhatározták, hogy a nyári keretújítás részeként megszerzik a szélvészgyors támadót.

A nyáron valószínűleg Gündogant és Hummelst is elvesztő németek viszont érthetően nem akarnak megválni Aubameyangtól, és a goal.com értesülései szerint 70 millió font, vagyis nagyjából 90 millió euró alatt eszükben sincs elengedni gólvágójukat. Az átigazolást segítheti viszont, hogy a korábban a Milanban és több francia csapatban is megfordult gaboni válogatott támadó saját bevallása szerint mind az öt topbajnokságban ki szeretné próbálni magát.

Nem a Manchester United azonban az egyetlen kérője Aubameyangnak, a vörösök mellett a Real Madrid, a Chelsea és a Liverpool is komoly érdeklődést mutat a csatár iránt. És könnyen elképzelhető az is, hogy magának a játékosnak nem a United az elsődleges preferenciája, hiszen amellett, hogy a fenti négyesből egyedül a Real Madrid szereplése biztos jövőre a Bajnokok Ligájában, a játékos korábban elárulta, megígérte a nagyapjának, hogy egy nap a királyiaknál fog futballozni…

Olvasói sztorik