Nemzetközi foci

Csak a magyar Eb-mezből nem lehet még vásárolni

Minden ország hivatalos felszerelése elérhető az UEFA honlapján, a miénk nem.

Most, hogy a magyar válogatott negyven év után kijutott az Európa-bajnokságra, alighanem annyi magyar mezt lehetne eladni, mint azóta összesen. Ehhez persze az sem ártana, ha lehetne kapni olyan mezt, amiben a válogatott játszik majd. De nem lehet – kezdi cikkét a 444.hu. Ebben egy olvasójuk kálváriáját írják le, aki Eb-mezt akar venni, de nem tudott.

Az olvasó a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján próbálkozott először, ám ott nyoma sincs az új meznek. Az mlsz.hu-n fel van tüntetve a webshop, ez egy bookline-os oldalra dob át. Ott is a régi szurkolói mez van.

Az UEAF honlapján az Eb-re kijutó összes válogatott meze kapható. Egy kivételével: kitalálhatják. Nemcsak a szurkolóknak, a válogatott játékosoknak sem jutott még az új mezből. Márciusban játszott előkészületi meccset a csapat a horvátok ellen, akkor már az új mezben parádézhatott volna játékos és szurkoló. Ahogy például a horvátok. De a magyar mez nem készült el. A honlap megkereste az MLSZ-t.

„Tettünk lépéseket abban az irányban, hogy a korábbiaktól eltérő módon kezeljük ezt az elhanyagolt területet, (…) Célunk, hogy a szurkolói igények és a kínálatunk fokozatosan lefedjék egymást. Jó lenne elérni, hogy egy-egy válogatott meccsen az egész stadion szurkolói mezben biztassa a válogatottat, ahogyan erre akad jócskán nemzetközi példa. Nagy a lemaradásunk ezen a területen, de keményen dolgozunk a hátrány ledolgozásán. Az Adidas tájékoztatása szerint, előre láthatóan május végétől kerül a boltokba az új mez. A termék nagyon új és egyedi lesz, az Adidas az év végén szavaztatta meg a szurkolókkal a dizájnt, a gyártás csak az idei évben indult el. Az UEFA-nál még azért, nincs fönt , mert most még nincs forgalomban a mi mezünk. Utolsóként jutottunk ki” – válaszolta az MLSZ.

Ez persze annyiban igaz, hogy a pótselejtezőben az utolsók között jutottunk ki, akárcsak a svédek, ukránok és az írek. Még novemberben. Nekik már van új mezük…

Az Adidas tájékoztatása szerint legkésőbb a május 20-i, Elefántcsontpart elleni felkészülési meccsen mutatják be a mezt, amivel egy időben forgalomba is kerül majd.

Olvasói sztorik