Nemzetközi foci

Götze szinte biztos, hogy elhagyja a Bayernt

Angliából és Németországból is vannak érdeklődök iránta.

Götze tizenkét évet töltött a Borussia Dortmundban, előbb az utánpótláscsapatokban, majd pedig az első csapatban játszott, aztán 2013-ban a Bayern Münchenhez igazolt.

A német válogatott középpályás két bajnoki címet nyert a sárga-feketékkel és egy Bajnokok-Ligája ezüstérmet zsebelt be, mielőtt csatlakozott volna a bajorokhoz 30 millió fontért. Götze két újabb bajnoki címet és számos más trófeát nyert az Allianz Arénában, de az idei szezonban formahanyatlás és sérülések miatt elveszítette helyét a kezdőcsapatban.

Jürgen Klopp, a Liverpool edzője komoly érdeklődést mutat korábbi játékosa iránt, viszont a nevelőegyesületénél sem mondtak le a visszatéréséről.

– Ha eladó, akkor egyértelmű, hogy beszélni fogunk vele az átigazolásról. Az ajtó mindig nyitva az olyan játékosoknak, akik Dortmundban nevelkedtek. Ha Götze visszatér, akkor meg kell beszélnie a szurkolókkal a Bayernbe igazolásának körülményeit, de kétlem, hogy nem adnának neki még egy esélyt a fanatikusok – nyilatkozta a dortmundi klub elnöke, Hans-Joachim Watzke, az Audi Star Talk című német sportműsorban.

Olvasói sztorik