Nemzetközi foci

Doppingügy: két évre is eltilthatják a Pool védőjét

Kapcsolódó cikkek

Szombaton délelőtt robbant a bomba: A Liverpool francia válogatott védője, Mamadou Sakhó megbukott az UEFA doppingtesztjén, klubja pedig határozatlan időre felfüggesztette, így a szombati bajnokit is csak a lelátóról nézhette.

Az angol sajtó vasárnap már arról cikkezik, hogy vajon mekkora büntetésre számíthat a 26 esztendős hátvéd. Sakho az Európa-liga nyolcaddöntőjében, a Liverpool–Manchester United összecsapás után produkált pozitív doppingmintát, és a hírek szerint keddig kell eldöntenie, hogy elfogadja az eredményeket vagy szolgál egy B-mintával. Ha az előbbit választja, akkor biztosan súlyos büntetésre számíthat.

A francia védő 2016 tavaszán nagyszerű formában futballozott a Liverpoolban, amely azonban a The Sun szerint fél évig kénytelen lesz nélkülözni, valamint tiltott szer használata miatt a nyári Európa-bajnokságról is lemaradhat. A The Mailsport még ennél is rosszabb forgatókönyvet vázolt fel, szerintük ha valóban vétkesnek találják Sakhót, akkor akár kétéves eltiltásra is számíthat.

Olvasói sztorik