Nemzetközi foci

Megbukott a doppingteszten a Liverpool sztárja

Mamadou Sakho olyan zsírégetőt szedett, amit nem kellett volna.

Mamadou Sakhót felfüggesztette a Liverpool, miután pozitív doppingtesztet produkált, ugyanis olyan zsírégetőt szedett, aminek az egyik összetevője tiltólistás.

A francia nyelvű RMC híre szerint a klubvezetés és a 26 éves játékos közös megegyezéssel döntött úgy, hogy Sakho nem futballozik, amíg ügye lezárul. Állítólag jóhiszeműen szedte a tablettákat, nem tudta, hogy bajba kerülhet, és most mindkét fél szeretné bizonyítani a francia légiós ártatlanságát.

Az egész ügy a lehető legrosszabbkor jött, mert a középhátvéd ragyogó formában van, a Liverpool pedig az Európa Liga elődöntőjére, a Villarreal elleni párharcra készül.

A francia válogatottnál is aggódhatnak, ugyanis közeleg a hazai rendezésű Európa-bajnokság, amit a történtek miatt talán ki kell hagynia Sakhónak.

A klub egyelőre nem erősítette meg hivatalosan a sajtóértesülést.

A Liverpool Echo cikke szerint a védő hosszú eltiltásra számíthat az UEFA részéről. A pozitív eredményt hozó vizsgálatra a Borussia Dortmund elleni 4-3-as Európa Liga-sikert követően került sor április 14-én.

FRISS:

A klub is gyorsan reagált. Az illetékesek ugyanis közleményben tudatták, hogy az UEFA pénteki tájékoztatása szerint a szenegáli születésű futballista doppingvétséget követhetett el, ezért az európai szövetség eljárást indított ellene a doppingszabályzat lehetséges megsértése miatt.
A 28-szoros válogatott védő válaszolni fog az UEFA levelére, de a Liverpoollal közösen úgy döntött, hogy a vizsgálat lezárásáig nem lép pályára. Az európai szövetség egyelőre nem tiltotta el Sakhót.

Olvasói sztorik