Nemzetközi foci

Újabb Dortmund-sztár igazolhat a Manchester Cityhez

Gündogan után Hummels neve is szóba került a BL-elődöntős angolokkal kapcsolatban.

Mats Hummels 2008 óta erősíti a Borussia Dortmundot, ez idő alatt pedig a csapat egyik legértékesebb játékosává nőtte ki magát. A védőt a korábbi években több topcsapattal, így a Real Madriddal vagy a Juventusszal is szóba hozták, ám végül mindig maradt a sárga-feketéknél. Legalábbis eddig, a játékos édesapja és egyben ügynöke, Hermann Hummels szerint ugyanis fia a nyáron Angliába távozhat.

– Mats nincs rossz helyzetben Dortmundban, de erősen gondolkozik azon, hogy új kihívásba kezdjen. Egy külföldi szereplés nagy kalandot jelentene, a Manchester City pedig mindenképpen érdekes opció lenne. Idén nem voltak olyan jók a bajnokságban, ugyanakkor Bajnokok Ligája-elődöntőbe jutottak, és reális esélyük van megnyerni a sorozatot. Jövőre a Premier League küzdelmeiben is az élen végezhetnek megint, elvégre nyáron hozzájuk igazol a világ legjobb edzője Pep Guardiola személyében – vélte Hummels édesapja.

A német válogatott középhátvédjét nevelőegyesületével, a Bayern Münchennel is szóba hozták az ügynök korábbi kijelentéseit követően, de az idősebbik Hummels a goal.comnak adott interjújában tisztázta a helyzetet.

– Félreértettek, én csak annyit mondtam, hogy Mats szívesen igazolna egy topklubba. Természetesen a Bayern is ebbe a csoportba tartozik, és ami történt, megtörtént, a fiam nem zárja ki automatikusan a bajorokhoz való visszatérés lehetőségét, de nem a müncheni az egyetlen topcsapat a világon. Nem tudom, miért ezt a lehetőséget kapta fel a sajtó, és miért nem mondjuk a Real Madridot, a Barcelonát, a Juventust vagy a Manchester Cityt említették meg – pontosított Hermann Hummels.

A 27 éves játékos szerződése 2017 nyarán jár le a Dortmundnál, így nagy eséllyel az idei nyár az utolsó lehetősége a német klubnak, hogy pénzt lásson válogatott védőjéből.