Nemzetközi foci

Leicester: bűnözés és drog vette körül, de most teljesül az álma, és bajnok lehet

Aligha kell bárkinek is bemutatni a Leicester City idei szezonját. A Claudio Ranieri irányította együttes vezeti az angol Premier League-et 33 mérkőzést követően, előnye ráadásul hét pont, azaz több mint két győzelemnyi a közvetlen üldöző Tottenham előtt.

A csapat kapitánya, Wes Morgan jelentős részt vállalt az eddigi sikerekből, s mint azt egy interjújábanelmondta, azért tud ennyire küzdeni, mert erre nevelte a közeg, ahol felnőtt.

– Abban az időben nem a pénzről és a luxusról szólt az élet – emlékezett vissza a Meadows-ban felnövő Wes Morgan. – Örültél annak, amid volt, és én egy kifejezetten boldog gyerek voltam. Én, az édesanyám és a lánytestvérem egy háromágyas földszinti, önkormányzati lakásban éltünk. Édesapám nem volt otthon túl sokat. A tanulás ment becsülettel, anyukám pedig egy otthonban dolgozott keményen, hogy megadjon mindent, amit csak tud. A pénzzel szűkén voltunk, de boldog gyerek voltam, anyukám mindent megadott nekünk, amit csak tudott, és ezt sokra értékeltem.

Morgan Nottinghamben nőtt fel, ott is az úgynevezett The Meadows-ban. Nem egy túl jó környék…

– Elég kemény környék, ami leginkább a drogról, bűnözésről és fegyverekről híres. A barátaim néhány ilyenben érintettek is voltak, börtönbe kerültek – de nekem mindig ott volt a foci. Előkertekben, parkolókban, parkokban játszottunk, bárhol, ahol csak lehetett. Minden lehetőséget kihasználtunk – emlékezett vissza Morgan, hozzátéve, hogy ezekkel a barátokkal most is barátok, hiába járnak külön utakat. A Meadows tette őt is azzá, aki most a bajnoki címért harcol a világ egyik legerősebb bajnokságában.

A játékost természetesen a szezonról is kérdezték. Jelezte, túlzónak tartja, hogy néhány szurkolójuk már a legutóbbi hétvégén is „Bajnokcsapat”-feliratú zászlókat lengetett, de tény: innen már csak elbukhatja a bajnoki címet a Leicester.

Olvasói sztorik