A Bayern, a Dortmund és a PSG helye biztos a BL-csoportkörben

További tíz csapat pedig legalább a Bajnokok Ligája 2016-17-es kiírásának selejtezőjére kvalifikált már.

A hétvégi, Sunderland elleni győzelmével a Leicester City a bajnoki címét még nem, de Bajnokok Ligája-indulását már biztosította. De mely együttesek azok, amelyeknek a nevével már biztosan találkozhatunk majd a jövő évi csoportkörben?

A BL 32-es mezőnyéből 21 név olyan, amely a bajnoki sorozatából közvetlenül kvalifikál és csak 10 pozíciót foglalnak el a selejtezőből érkezett csapatok, a maradék 1 a BL címvédőjének jut. Három-három fix hellyel rendelkezik a spanyol, az angol és a német pontvadászat, két kvótája van az olaszoknak, a portugáloknak és a franciáknak, de biztosan nem marad le a csoportkörről az orosz, az ukrán, a holland, a belga, a svájci és a török bajnok sem. A bajnokságban említett helyezések mögött végző klubok a selejtezőkben vehetnek részt.

Ha csak a fix neveket nézzük, akkor kevés csapatot sorolhatunk fel. A Bayern München, a Borussia Dortmund és a Paris Saint-Germain mindössze az a három gárda, akik kirobbanthatatlanok a 2016-17-es kiírásból, de akad még számos olyan együttes is, amelyek egyelőre csak a selejtezőt ugyan, de azt már fixen elérte. Ilyen a Barca-Real-Atlético hármas mellett a Juventus, az Ajax és a PSV, a Benfica és a Sporting, a Dinamo Kijev és persze a Leicester – legtöbbjük esetében csak napok kérdése, hogy csoportkörös részvételüket is bebetonozzák, míg például az amsterdami és az eindhoveni alakulat egymás ellen megy ölre az egyetlen biztos őszi részvételt jelentő kvótáért.