Nemzetközi foci

Védhetetlen bomba, vagy kapushiba? Dibusz Messi szabadrúgásáról

Leo Messi káprázatos szabadrúgással egyenlített a Sevilla ellen. Vajon fel lehet készülni egy ilyen löketre? Védhető egy ilyen bomba? Dibusz Dénes, a Fradi kapusa válaszolt.

Kapcsolódó cikkek

A Barcelonának futnia kellett az eredmény után vasárnap este, ugyanis a remekül futballozó Sevilla vezetést szerzett a Nou Camp-stadionban. A 31. percben aztán szokás szerint Messi oszlatta el a felhőket, káprázatos lövéssel zúdította a kapuba a labdát.

Az ifjú Sergio Rico Gonzálezt 22 esztendősen is ragyogó kapusnak tartják Spanyolországban, ám ennél a szabadrúgásánál esélye sem volt védeni, hiába állt a labda közelében. A Rangadó.hu arra kereste a választ, hogy lehet-e bármit is kezdeni egy ilyen bombával.

– Kijelenthető, hogy tökéletes szabadrúgást láthattunk Messitől – vélekedett Dibusz Dénes, a Ferencváros és a magyar válogatott hálóőre. – Ennél jobban azt hiszem nem is lehetne elvégezni. A kapus tett egy mozdulatot a másik irányba, talán arra számított, hogy Messi a sorfal fölött fogja eltekerni a labdát, így pedig elvesztette az esélyt arra, hogy esetleg hárítani tudjon. Emiatt az apró mozdulat miatt nem lehet kijelenteni, hogy védhetetlen lett volna a lövés, hiszen nem tudjuk, mi lett volna akkor, ha a kapus nem elővételezi azt, hogy a sorfal fölött fogja elrúgni Messi a labdát.

https://www.youtube.com/watch?v=4QRK_6ifzWE

Olvasói sztorik