Nemzetközi foci

Manchesteri TOP10: a Videoton és a ZTE is bekerült!

Szégyenletes vereségként könyvelik el Angliában...

Kapcsolódó cikkek

A dán FC Midtjylland 2-1-re legyőzte a Manchester Unitedet az Európa Liga rájátszásának első körének csütörtöki első mérkőzésén. Ennek apropóján a tekintélyes The Guardian című brit lap összeállítottaazt a TOP10-es listát, amelyen a klub legnagyobb kudarcai szerepelnek.

Büszkeség, hogy két magyar csapat elleni találkozó is megtalálható rajta.

A Videoton 1984–1985-ös UEFA Kupa-meneteléséről talán még azoknak sem kell különösebben mesélni, akik nem éltek akkoriban. A cikk úgy fogalmaz: nagy lehetőséget szalasztott el a Manchester, hogy megnyerje a trófeát, hiszen a negyeddöntőben kiesett az ismeretlen székesfehérvári együttessel szemben. Pedig később a jugoszláv FK Zseljeznicsar viszonylag könnyű ellenfél lehetett volna, a fináléban pedig a Real Madrid várt volna az angolokra.

A párharc első felvonását egyébként a MU nyerte odahaza 1-0-ra, a visszavágón a Videoton szintén 1-0-ra győzött – ez a meccs szerepel a Guardian-lista tizedik helyén –, majd tizenegyesekkel továbbjutott.

Aki erről a meccsről részletesen szeretne olvasni, kattintson ide!

A 2002–2003-as Bajnokok Ligája-selejtezőjének Zalaegerszeg–Manchester összecsapása (1-0) szintén felejthetetlen. Szamosi Tamás beadása, Koplárovics Béla góljaés Hajdú B. István kommentálása a Népstadionban… Győzött Bozsik Péter bajnokcsapata, amelyről a brit lap most azt írja: keveset tudtak róla, és még kevesebben hallottak róla.

A Premier League létrejötte óta először fordult elő a Uniteddel, hogy nem került az első kettő közé a szezon végén, ezért kellett selejtezőt játszania. A lelke mélyén mindenki tudta, hogy az angolok fognak továbbjutni, és mivel a visszavágót 5-0-ra megnyerték, ez meg is történt, de ez alig csökkenti a szégyenérzetüket, így a budapesti zakót a mostani TOP10-es felsorolás hetedik helyére teszik.

A Midtjylland elleni, legutóbbi kudarc egyébként az ötödik, a listát pedig az FC elleni 4-0-s vereség vezeti, amelyet a BL 1994–1995-ös csoportkörében szenvedtek el. Pedig az a katalánok Johan Cruyff-féle álomcsapata volt, többek között Romarióval és Hriszto Sztojcskovval…

Olvasói sztorik